Διεθνή

Φον ντερ Λάιεν: Βέβαιη ότι η Ουκρανία θα λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε

Φον ντερ Λάιεν: Βέβαιη ότι η Ουκρανία θα λάβει καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ε.Ε

Πηγή Φωτογραφίας: twitter

Τα κράτη μέλη, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μοιάζουν να έχουν ενιαία προσέγγιση ως προς την εισδοχή της Ουκρανίας και της Μολδαβίας

Τη βεβαιότητα ότι η Ουκρανία θα λάβει κι επισήμως το χρίσμα της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην ΕΕ ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή, εξέφρασε η επικεφαλής της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Πιστεύω σθεναρά ότι θα εξασφαλίσουμε θετική απόφαση, ότι θα λάβουμε υποστήριξη», είπε η κυρία φον ντερ Λάιεν στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, την Κυριακή. Χαρακτήρισε μάλιστα την όλη προετοιμασία καλή  και την απόφαση που πρέπει να λάβει τώρα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ιστορική.

Οι 27 θα συζητήσουν τη σύσταση στα τέλη της εβδομάδας. Στην ατζέντα θα βρίσκεται επίσης το αίτημα της Γεωργίας, που σύμφωνα με την εκτίμηση της Κομισιόν, υπόκειται στην πλήρωση διάφορων όρων και προϋποθέσεων.

Τα κράτη μέλη, προς το παρόν τουλάχιστον, δεν μοιάζουν να έχουν ενιαία προσέγγιση ως προς την εισδοχή της Ουκρανίας και της Μολδαβίας. Παράλληλα, η κυβέρνηση της Αυστρίας ζητεί να δοθεί καθεστώς χώρας υποψηφίας προς ένταξη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ενώ η Ρουμανία πιέζει υπέρ της Γεωργίας.

Η  φον ντερ Λάιεν επέμεινε στο γεγονός ότι η σύσταση της Κομισιόν έγινε στη βάση δεδομένων, γεγονότων και του προπαρασκευαστικού έργου των προηγούμενων οκτώ ετών. «Η Ουκρανία έκανε τεράστια βήματα μπροστά τα τελευταία χρόνια», είπε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά «θέλουμε να δούμε ακόμα περισσότερα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments