Ελλάδα

Τράπεζες: Απεργούν οι εργαζόμενοι σε Εθνική και Πειραιώς

Τράπεζες: Απεργούν οι εργαζόμενοι σε Εθνική και Πειραιώς
Τα σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς απορρίπτουν τις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις δυο μεγαλύτερες συστηματικές τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, οι οποίοι σήμερα απεργούν.

Τα σωματεία των εργαζομένων σε Εθνική και Τράπεζα Πειραιώς απορρίπτουν τις έως τώρα προτάσεις των διοικήσεων για τη σύναψη επιχειρησιακών συμβάσεων διεκδικώντας μεγαλύτερες αυξήσεις και προστασία απασχόλησης, προειδποιώντας με κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Μεταξύ των αιτημάτων τους, εκτός των αμοιβών είναι ανοιχτό και το ζήτημα της περαιτέρω συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων και η μείωση του προσωπικού μέσω προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου.

Με ανακοίνωση της η ΟΤΟΕ καλεί τις διοικήσεις να μετατρέψουν τα θετικά λόγια σε έμπρακτη στήριξη των εργαζομένων, μέσα από την υπογραφή ικανοποιητικών Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας (ΣΥΕΤΕ) κάνει λόγο για «προκλητική στάση της διοίκησης» τονίζοντας ότι η 24ωρη απεργία είναι προειδοποιητική και προαναγγέλλει ακόμα πιο δυναμικές κινητοποιήσεις αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση στα αιτήματα των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ), που άνοιξε πρώτος τον χορό των κινητοποιήσεων, δηλώνει την αντίθεσή του στο business plan 2022-2025 «που εκπαραθυρώνει στον σχεδιασμό του τον έναν στους τρεις εργαζόμενους».

Πρόταση για τετραήμερη εργασία

Πάντως, η πρωτοβουλία του δεύτερου μεγαλύτερου σωματείου της Τράπεζας Πειραιώς, του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), να καταθέσει στη διοίκηση της τράπεζας επίσημο αίτημα εφαρμογής τετραήμερης εργασίας χωρίς μείωση αποδοχών, σύμφωνα με τις πρακτικές που εφαρμόζονται ήδη σε ευρωπαϊκές εταιρείες αιχμής, αιφνιδίασε όχι μόνο την διοίκηση, καθώς αποτελεί αντιπρόταση στο business plan 2022-2025, αλλά και την ΟΤΟΕ καθώς έθεσε ένα κατ’ αρχάς πλαίσιο συζήτησης για τετραήμερη εργασία στον κλάδο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments