Διεθνή

Γέλεν: Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Γέλεν: Οι ΗΠΑ εξετάζουν πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Πηγή Φωτογραφίας: alarabiya

Σε μία προσπάθεια να μειώσουν τα έσοδα του Ρώσου προέδρου

 Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε συνομιλίες με τον Καναδά και άλλους συμμάχους για να περιορίσουν περαιτέρω τα ενεργειακά έσοδα της Μόσχας επιβάλλοντας ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε τη Δευτέρα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

«Μιλάμε για ανώτατα όρια τιμών ή μια εξαίρεση τιμών που θα ενίσχυε και τους πρόσφατους και προτεινόμενους ενεργειακούς περιορισμούς από την Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλους, που θα πίεζαν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου και θα μείωναν τα έσοδα του Πούτιν, επιτρέποντας παράλληλα περισσότερα προμήθεια πετρελαίου να φτάσει στην παγκόσμια αγορά», είπε η Αμρικανίδα υπουργός Οικονομικών σε δημοσιογράφους στο Τορόντο.

«Πιστεύουμε ότι μια εξαίρεση τιμής είναι επίσης ένας σημαντικός τρόπος για να αποτραπούν δευτερογενείς επιπτώσεις σε χώρες χαμηλού εισοδήματος και αναπτυσσόμενες χώρες που παλεύουν με υψηλά κόστη τροφίμων και ενέργειας», είπε η Γέλεν κατά τη συνομιλία της με την Καναδή όμολογό της Φρίλαντ.

Όπως είπε μία εξαίρεση τιμής είναι ένα αποτελεσματικό ανώτατο όριο που θα μπορούσε να επιτευχθεί μέσω ενός μηχανισμού περιορισμού ή απαγόρευσης ασφάλισης ή χρηματοδότησης για ρωσικές αποστολές πετρελαίου πάνω από ένα ορισμένο ποσό.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Βρετανία και ορισμένες άλλες χώρες έχουν απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου, αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση εξακολουθεί να εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αργό.

Ερωτηθείσα εάν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σχεδιάζει να επιδιώξει συναίνεση για ένα σχέδιο για την τιμή του πετρελαίου στη σύνοδο κορυφής των ηγετών της G7 στη Γερμανία την επόμενη εβδομάδα, η Γέλεν είπε: «Είμαστε πολύ δραστήριοι, εργαζόμαστε ενεργά σε αυτό με τους εταίρους μας».

Η Φρίλαντ χαιρέτισε την ιδέα να περιοριστούν τα έσοδα της Ρωσίας από το πετρέλαιο, αλλά αναγνώρισε ότι αυτό θα είναι δύσκολο για τις ευρωπαϊκές χώρες, συμπεραλαμβανομένης της Ουκρανίας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments