Διεθνή

Κατσίνσκι: Αποχώρησε από την πολωνική κυβέρνηση

Κατσίνσκι: Αποχώρησε από την πολωνική κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: Die Welt

Προκειμένου να επικεντρωθεί στις προετοιμασίες του κυβερνώντος κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους

 Ο αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος Νόμος και Δικαιοσύνη (PiS) της Πολωνίας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιαρόσλαφ Κατσίνσκι παραιτήθηκε από τη θέση του στην κυβέρνηση, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων PAP την Τρίτη.

“Δεν είμαι στην κυβέρνηση αυτή τη στιγμή… Έχω ήδη υποβάλει πρόταση στον πρωθυπουργό και έχει εγκριθεί. Από όσο ξέρω, την υπέγραψε και ο πρόεδρος”, είπε ο Κατσίνσκι, σύμφωνα με το PAP.

Ο Κατσίνσκι, ο οποίος ήταν επίσης επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφάλειας και άμυνας της κυβέρνησης, είπε ότι θα αντικατασταθεί από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Μάριους Μπλάστσακ.

Ο Κατσίνσκι είχε προαναγγείλει την παραίτησή του από τα κυβερνητικά καθήκοντα προκειμένου να επικεντρωθεί στις προετοιμασίες του κυβερνώντος κόμματος για τις βουλευτικές εκλογές του επόμενου έτους.

“Αποφάσισα ότι πρέπει να επικεντρωθώ στα πράγματα που είναι πιο σημαντικά για το μέλλον της Πολωνίας. Δεν υπερεκτιμώ τον ρόλο μου, αλλά … το κόμμα πρέπει να ανακτήσει σφρίγος, γιατί η πιο σημαντική στιγμή για οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα στον κόσμο πλησιάζει» είπε στο πολωνικό πρακτορείο.

Το εθνικιστικό PiS βρίσκεται στην εξουσία από τα τέλη του 2015, αλλά ο Κατσίνσκι, εντάχθηκε στην κυβέρνηση μόλις τον Οκτώβριο του 2020. Θα επεξεργαζόταν ένα νομοσχέδιο για την εθνική άμυνα, αλλά οι αναλυτές είπαν ότι η παρουσία του στην κυβέρνηση είχε επίσης σκοπό να χαλιναγωγήσει τις συγκρούσεις μεταξύ μελών του κυβερνώντος συνασπισμού.

Ο Κατσίνσκι ήταν νωρίτερα πρωθυπουργός το 2006-2007. Ο δίδυμος αδερφός του Λεχ ήταν πρόεδρος από το 2005 έως το 2010, όταν πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα στη δυτική Ρωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments