Διεθνή

Μακρόν: Διάγγελμα στις 21:00 από το Γάλλο Πρόεδρο

Μακρόν: Διάγγελμα στις 21:00 από το Γάλλο Πρόεδρο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μακρόν: Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε [22/6] στις 20:00, τοπική ώρα [21:00 ώρα Ελλάδας]

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα απευθύνει διάγγελμα προς το έθνος απόψε [22/6] στις 20:00, τοπική ώρα [21:00 ώρα Ελλάδας], όπως ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο Μακρόν και τα κόμματα που τον στηρίζουν έχασαν την απόλυτη πλειοψηφία στην Εθνοσυνέλευση, στις εκλογές της Κυριακής και προσπαθούν να βρουν συμμάχους ώστε να υλοποιήσουν την ατζέντα των μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης.

Ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει δημοσίως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Οι “εκπλήξεις” και επόμενες κινήσεις του “λαβωμένου” Μακρόν

Οι πρώτες εκτιμήσεις των γαλλικών βουλευτικών εκλογών δείχνουν πως αυτές οι εκλογές σημαδεύονται από πληθώρα εκπλήξεων… Ο Εμανουέλ Μακρόν, χάνει την απόλυτη πλειοψηφία και κατά συνέπεια τον έλεγχο της Εθνοσυνέλευσης, καθώς φαίνεται να συγκεντρώνει 224 έδρες (από 308 το 2017). Για την πλειοψηφία χρειαζόταν 289 έδρες.

Εκρηκτική είναι η άνοδος για τον Ζαν Λυκ Μελανσόν που λαμβάνει 149 έδρες από 17 το 2017. Και η τρίτη έκπληξη έρχεται από την ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει 89 έδρες, από μόλις 8 βουλευτές το 2017. Απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας, εμφανίζονται- όπως είναι φυσικό – στο επιτελείο του Εμανουέλ Μακρόν, που μετρά απώλειες και σε πρωτοκλασάτα στελέχη του.

«Είναι λιγότερο απ’ ό,τι ελπίζαμε» λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στην πρώτη αντίδραση από το στρατόπεδο Μακρόν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γκαμπριέλ Ατάλ, μιλώντας στο πρώτο δίκτυο της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης τόνισε: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά δεν θέλω να κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου. [Οι έδρες που εξασφαλίζουμε] είναι λιγότερες από όσες ελπίζαμε. Οι Γάλλοι δεν μας έδωσαν την απόλυτη πλειοψηφία. Είναι μια ανήκουστη κατάσταση που θα μας υποχρεώσει να υπερβούμε τις βεβαιότητές μας και τους διχασμούς μας». γαλλια19

Ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις Μακρόν προς αναζήτηση συμμάχων

Η γαλλική κυβέρνηση θα απευθυνθεί σε όλα τα μετριοπαθή κόμματα ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αφού η παράταξη του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στον σημερινό, δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Προσεγγίζουμε εκείνους που θέλουν να πάνε τη χώρα μπροστά», είπε η Ολιβιά Γκρεγκουάρ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments