Οικονομία

Η ZeroNorth αποκαλύπτει τη νέα υπηρεσία Vessel Selection για ναυλωτές

Η ZeroNorth αποκαλύπτει τη νέα υπηρεσία Vessel Selection για ναυλωτές
Το νέο προϊόν δίνει τη δυνατότητα στους ναυλωτές να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις όταν επιλέγουν πλοία για ναύλωση, ώστε να πετυχαίνουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, καθώς και καλύτερες συμφωνίες και λιγότερες αντιδικίες.

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth αποκάλυψε τη νέα της υπηρεσία με σκοπό να υποστηρίξει τους ναυλωτές στην διαδικασία επιλογής πλοίων για ναύλωση, η οποία τροφοδοτείται από την ισχυρότερη μηχανή ανάλυσης του κλάδου και τα δεδομένα που περιέχονται στην πλατφόρμα της ZeroNorth.

Η νέα υπηρεσία δίνει τη δυνατότητα στους ναυλωτές να έχουν πιο ακριβείς  προβλέψεις για την κατανάλωση καυσίμου, προσομοιώνοντας διάφορες συνθήκες λειτουργίας για τα πλοία που σκέφτονται να ναυλώσουν. Έτσι, θα μπορούν να επιλέξουν το πιο κατάλληλο πλοίο για τη συγκεκριμένη διαδρομή και τρόπο λειτουργίας και να διαπραγματευτούν πιο ακριβείς όρους με τους πλοιοκτήτες, μειώνοντας την πιθανότητα υπέρβασης του κόστους.

Ο υπολογισμός της κατανάλωσης καυσίμου που γίνεται πριν από τη ναύλωση, ιστορικά και μέχρι σήμερα βασίζεται σε περιορισμένες πληροφορίες, όπως π.χ. κατανάλωση σε συγκεκριμένες ταχύτητες σε καλές καιρικές συνθήκες, και όχι στο πλήρες εύρος των πραγματικών συνθηκών που αντιμετωπίζει ένα πλοίο στη θάλασσα. Αυτό δημιουργεί μια πρόκληση για τους ναυλωτές που θέλουν να επιλέξουν το πιο κατάλληλο πλοίο για συγκεκριμένα ταξίδια.

Επιπλέον, ο υπολογισμός της κατανάλωσης για πλοία που κλείνονται σε βραχυπρόθεσμες ναυλώσεις, αποτελεί μια πολύ γνωστή πρόκληση για τους ναυλωτές, καθώς είναι δύσκολο να έχουν πρόσβαση σε πληθώρα δεδομένων τα οποία θα μπορούσαν να τους οδηγήσουν σε καλύτερες αποφάσεις.

Η υπηρεσία Vessel Selection σκοπεύει να το λύσει και αυτό, παρέχοντας πιο ακριβείς προβλέψεις για την επίδοση κάθε πλοίου, με βάση ιστορικά δεδομένα και μηχανική εκμάθηση.

Με τη βοήθεια εξελιγμένων αλγορίθμων, το Vessel Selection χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της ZeroNorth – η οποία διαθέτει εκατομμύρια σημεία δεδομένων που το καθιστούν το μεγαλύτερο και το περισσότερο ενημερωμένο  οικοσύστημα δεδομένων στον κλάδο- για να συνδέσει τα στοιχεία, να αξιολογήσει τις συστάσεις και να υπολογίσει το εμπορικό αποτέλεσμα σε συνδυασμό με ενδεχόμενη μείωση εκπομπών.  Για πρώτη φορά, χρησιμοποιείται το ίδιο σύνολο δεδομένων, τόσο για την υποστήριξη των αποφάσεων πριν από τη ναύλωση, όσο και τις αποφάσεις για την διαχείριση του πλοίου.

Η υπηρεσία Vessel Selection είναι διαισθητική, γρήγορη και ακριβής και βασίζεται στην επεξεργασία ενός μεγάλου όγκου δημόσιων αλλά και αποκλειστικών πηγών δεδομένων, που περιλαμβάνουν πληροφορίες καιρού, τα χαρακτηριστικά του πλοίου, δεδομένα που αφορούν στην λειτουργία και ιστορικών στοιχείων της επίδοσης του πλοίου. Περιλαμβάνει ένα μοντέλο υπολογισμού καυσίμου (Fuel Model) αιχμής, το οποίο τροφοδοτείται από μηχανική εκμάθηση και επιτρέπει στους ναυλωτές να προσομοιώσουν την κατανάλωση καυσίμου του πλοίου, την κατάταξη του στον δείκτη έντασης άνθρακα (CII) και των εκπομπών CO2.

.Αυτή η νέα λειτουργία προσφέρει τόσο στους διαχειριστές όσο και στους ναυλωτές μεγαλύτερη διαφάνεια και μεγαλύτερη αμοιβαία εμπιστοσύνη, ενισχύοντας την λήψη αποφάσεων  για μεγαλύτερο οικονομικό και περιβαλλοντολογικό όφελος.

Σχολιάζοντας τη νέα υπηρεσία, ο Pelle Sommansson, Chief Product Officer της ZeroNorth, δήλωσε: «Η εξέλιξη και το επίπεδο ωριμότητας της τεχνολογίας δεδομένων σε όλο το εύρος της ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθιστά πλέον δυνατό να μπορούμε να προβλέψουμε την απόδοση του πλοίου με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια, για να υποστηρίξουμε αποφάσεις πριν από τη ναύλωση. Υπάρχει πλέον η τεχνολογία που μπορεί να υποστηρίξει πιο ακριβείς και δυναμικές προβλέψεις για την κατανάλωση καυσίμου και δίνει τη δυνατότητα στους ναυλωτές να κάνουν καλύτερες επιλογές ναύλωσης.

«Η νέα υπηρεσία τροφοδοτείται από το κορυφαίο στη βιομηχανία οικοσύστημα δεδομένων μας, σε συνδυασμό με προηγμένα μοντέλα κατανάλωσης καυσίμου (Fuel Models) και δυνατότητα ανάλυσης δεδομένων, που μας επιτρέπουν να αξιολογούμε και να προβλέπουμε τη λειτουργική απόδοση με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια.

«Αυτό παρέχει στους ναυλωτές ένα απαράμιλλο επίπεδο γνώσης και τη δυνατότητα να κάνουν ουσιαστική πρόοδο προς τους στόχους βιωσιμότητας και βελτιστοποίησης. Ως μέρος της αποστολής μας να κάνουμε το παγκόσμιο εμπόριο πράσινο, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να σχεδιάζουμε προϊόντα ανάλυσης δεδομένων με χρήση τεχνολογίας ΤΝ (AI) που θα βοηθήσουν όλες τις εταιρείες στη ναυτιλιακή αλυσίδα εφοδιασμού, στη λήψη καλύτερων αποφάσεων για μεγαλύτερο οικονομικό και περιβαλλοντολογικό όφελος.

Το Vessel Selection είναι ενσωματωμένο στην πλατφόρμα της ZeroNorth, η οποία επίσης περιλαμβάνει μια σειρά υπηρεσιών βελτιστοποίησης ταξιδιού, πλοίου , εφοδιασμού καυσίμων (bunkering), CII και εκπομπών CO2.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments