Διεθνή

Γκεοργκίεβα: “Κάποιος πόνος είναι αναγκαίος για την καταπολέμηση του πληθωρισμού”

Γκεοργκίεβα: “Κάποιος πόνος είναι αναγκαίος για την καταπολέμηση του πληθωρισμού”

Πηγή Φωτογραφίας: Global Edition

Γκεοργκίεβα: Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υπογράμμισε χθες Παρασκευή [24/6] τη σημασία της καταπολέμησης του πληθωρισμού

Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα υπογράμμισε χθες Παρασκευή [24/6] τη σημασία της καταπολέμησης του πληθωρισμού τώρα, προκειμένου να στηριχθούν οι προοπτικές για οικονομική ανάπτυξη στο μέλλον, προειδοποιώντας πως κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει βραχυπρόθεσμα «κάποιον πόνο» στους καταναλωτές.

«Η επιτυχία με την πάροδο του χρόνου (όσον αφορά τη μείωση των τιμών) θα είναι ευεργετική για την παγκόσμια ανάπτυξη, αλλά κάποιος πόνος για να φθάσουμε σε αυτήν την επιτυχία μπορεί να είναι το απαραίτητο τίμημα», δήλωσε η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, καθώς το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα χείρω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη της οικονομίας των ΗΠΑ για το 2022: στο 2,9% αντί για 3,7% που εκτιμούσε τον περασμένο Απρίλιο.

Η Γκεοργκίεβα δήλωσε ότι το ΔΝΤ θεωρεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αποφύγουν την ύφεση, αλλά προειδοποίησε ότι η προοπτική είχε «σημαντικούς» κινδύνους οικονομικής κάμψης.

Αναθεωρεί προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναθεώρησε [ΔΝΤ] προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη στις ΗΠΑ, λόγω της επιθετικής αύξησης των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (Fed) αλλά θεωρεί ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν «για λίγο» μια ύφεση.

Στην ετήσια αξιολόγηση της οικονομικής πολιτικής των ΗΠΑ, το ΔΝΤ εκτιμά ότι το ΑΕΠ της χώρας θα αυξηθεί κατά 2,9% το 2022, αντί για 3,7%, που ήταν η πρόβλεψή του τον Απρίλιο. Για το 2023, το Ταμείο προβλέπει ότι η ανάπτυξη θα ανέλθει στο 1,7% αντί για 2,3% και το 2024 κατά 0,8%.

Τον περασμένο Οκτώβριο, πριν εμφανιστεί η παραλλαγή Όμικρον της Covid-19 και πολύ πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, που προκάλεσε κατακόρυφη αύξηση στις τιμές των καυσίμων και των τροφίμων, το ΔΝΤ προέβλεπε ανάπτυξη 5,2% στις ΗΠΑ για το 2022. dnt-synedrio

«Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι στενός ο δρόμος για να αποφύγουμε την ύφεση στις ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, επισημαίνοντας ότι είναι μεγάλος ο βαθμός της αβεβαιότητας για την προοπτική της αμερικανικής οικονομίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments