Πολιτική

Ηλιόπουλος: Τραμπισμός υπάρχει στην Ελλάδα και είναι μέσα στη ΝΔ

Ηλιόπουλος: Τραμπισμός υπάρχει στην Ελλάδα και είναι μέσα στη ΝΔ
Ηλιόπουλος: «Η χώρα χρειάζεται άμεσα προοδευτική πολιτική αλλαγή, οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

«Η χώρα χρειάζεται άμεσα προοδευτική πολιτική αλλαγή, οι εκλογές είναι κοινωνική ανάγκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος. Κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό της ΝΔ για «τοξικό κλίμα», σημείωσε: «είναι η πρώτη φορά που πρωθυπουργός επικαλείται την αντιπολίτευση και όχι κάποιον εθνικό λόγο, ώστε να αφήσει ανοιχτό παράθυρο για πρόωρες εκλογές». «Στην πραγματικότητα ο κ. Μητσοτάκης ζητά σιγή ασυρμάτου, δεν θέλει να υπάρχει κριτική στη χώρα. Δεν γίνεται όμως να μην υπάρχει πολιτική κριτική στη χώρα που για την πλειοψηφία της κοινωνίας δεν βγαίνει ο μήνας», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για το 2021 τα τρόφιμα στην Ελλάδα ήταν σχεδόν 5% πιο ακριβά από το μέσο όρο της ΕΕ. Αυτή η απόκλιση συνεχίζεται και για το Μάιο, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα για τα τρόφιμα είναι στο 11% ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι στο 7,5%. Την ίδια στιγμή, το 1/3 των νοικοκυριών δαπανούν άνω του 40% για στεγαστικές ανάγκες και όλα αυτά στη μοναδική χώρα της ευρωζώνης που ο κατώτατος μισθός είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010. Αυτά με μια φράση σημαίνουν ότι δεν βγαίνει ο μήνας», υπογράμμισε  μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9.89».

«Ταυτόχρονα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τους υπουργούς του χρωστούν 12,7 εκ. ευρώ σε δάνεια και αρνούνται να υπάρχουν στοιχεία στο πόθεν έσχες τους, για να γνωρίζουμε τουλάχιστον αν εξυπηρετούνται αυτά τα δάνεια ή όχι», σχολίασε, προσθέτοντας ότι «η ΝΔ ως κόμμα έχει χρέος 350 εκ. ευρώ».

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

Όσον αφορά τις πολιτικές εξελίξεις και το ενδεχόμενο εκλογών, υπογράμμισε: «από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η χώρα μπορεί να έχει προοδευτική κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη με απλή αναλογική». «Γι’ αυτό το λόγο μιλάμε προγραμματικά. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ρυθμίσει και θα διαγράψει ένα μεγάλο μέρος του πανδημικού χρέους, του χρέους που πιέζει εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους. Μια κυβέρνηση που θα ενισχύσει το κοινωνικό κράτος, θα στηρίξει την Εργασία, την Υγεία, την Παιδεία. Θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την ακρίβεια αλλά και για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων και το τραπεζικό σύστημα», σημείωσε.

«Το κάλεσμα αυτό απευθύνεται σε κάθε προοδευτική δύναμη. Κάθε προοδευτικός δημοκρατικός πολίτης σήμερα, θέλει να ηττηθεί η κυβέρνηση και η πολιτική Μητσοτάκη. Όποια προοδευτική, αριστερή πολιτική δύναμη υποτιμήσει αυτό το στόχο, θα τιμωρηθεί από τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments