Διεθνή

Πρίγκιπας Κάρολος: Διαψεύδει τα περί καταριανής βαλίτσας με 3 εκατομμύρια ευρώ

Πρίγκιπας Κάρολος: Διαψεύδει τα περί καταριανής βαλίτσας με 3 εκατομμύρια ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: downtoearth.org

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Κάρολος δέχτηκε τρεις παρτίδες μετρητών που του δόθηκαν προσωπικά από τον σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μεταξύ 2011 και 2015

Οι φιλανθρωπικές δωρεές που έγιναν δεκτές από τον πρίγκιπα Κάρολος της Βρετανίας έγιναν σωστά, ανέφερε το γραφείο του, μετά τα δημοσιεύματα ότι φέρεται να έλαβε 3 εκατομμύρια ευρώ (3,2 εκατομμύρια δολάρια) σε μετρητά από έναν πρώην πρωθυπουργό του Κατάρ, μερικά από αυτά σε σακούλες.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι ο Κάρολος δέχτηκε τρεις παρτίδες μετρητών που του δόθηκαν προσωπικά από τον σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ μεταξύ 2011 και 2015.

«Οι φιλανθρωπικές δωρεές που ελήφθησαν από τον Σεΐχη Χαμάντ μπιν Τζασίμ διαβιβάστηκαν αμέσως σε ένα από τα φιλανθρωπικά ιδρύματα του πρίγκιπα που πραγματοποίησαν την κατάλληλη διακυβέρνηση και μας διαβεβαίωσαν ότι ακολουθήθηκαν όλες οι σωστές διαδικασίες», ανέφερε το γραφείο του πρίγκιπα σε δήλωση την Κυριακή.

Οι Sunday Times ανέφεραν ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι οι πληρωμές ήταν παράνομες.

Η αντιμοναρχική εκστρατεία Republic δήλωσε ότι θα απαιτήσει έρευνα.

Τον Νοέμβριο, ο Μάικλ Φόσετ, το δεξί χέρι του πρίγκιπα Κάρολο για δεκαετίες, παραιτήθηκε από τον ρόλο του ως διευθυντής μιας από τις κύριες φιλανθρωπικές οργανώσεις του διαδόχου της Βρετανίας, εβδομάδες αφότου οι Sunday Times ανέφεραν ότι είχε προσφέρει τιμές σε αντάλλαγμα για δωρεές.

Η αστυνομία και η βρετανική επιτροπή φιλανθρωπίας ερευνούν αυτούς τους ισχυρισμούς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments