Focus

Kamala Harris: Η σφοδρή επίθεση για τις αμβλώσεις στις Η.Π.Α

Kamala Harris: Η σφοδρή επίθεση για τις αμβλώσεις στις Η.Π.Α

Πηγή Φωτογραφίας: The New York Times

Kamala Harris: Η αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. αντιδρά στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει το συνταγματικό δικαίωμα στις αμβλώσεις.

“Σήμερα, αυτή τη στιγμή, μπορούμε να μιλάμε για όσα κατοχύρωνε η απόφαση Roe v Wade, σε παρελθοντικό χρόνο”, η αντιπρόεδρος των Η.Π.Α, Kamala Harris, πήρε άμεσα θέση στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να καταργήσει το συνταγματικό δικαίωμα των Αμερικανίδων στις αμβλώσεις και χαρακτήρισε την κατάσταση “υγειονομική κρίση”.

Photo by Nathan Posner/Anadolu Agency via Getty Images)

Στα πλαίσια του ταξιδιού της στο Ιλινόις, η αντιπρόεδρος τοποθετήθηκε με δηλώσεις στις κάμερες λέγοντας “Εκατομμύρια γυναικών της Αμερικής θα πέσουν για ύπνο απόψε χωρίς πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και την αναπαραγωγική φροντίδα που είχαν ως σήμερα το πρωί. Χωρίς πρόσβαση στο ίδιο σύστημα υγείας και πρόνοιας που είχαν οι μανάδες και οι γιαγιάδες τους για 50 χρόνια”.

Και κατέληξε:

“Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Έθνους μας που ένα συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα αφαιρείται από τους πολίτες του. Η δύναμη του Έθνους μας ήταν ότι πάντα προχωρούσαμε μπροστά. Έχετε τη δύναμη να εκλέξετε ηγέτες που θα υπερασπιστούν και θα προστατέψουν τα δικαιώματά σας, μπορείτε να δράσετε. Η τελευταία λέξη σας ανήκει. Οπότε, αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments