Διεθνή

Ζελένσκι στη G7: “Περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία”

Ζελένσκι στη G7: “Περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και επιβολή περισσότερων κυρώσεων στη Ρωσία”

Πηγή Φωτογραφίας: theglobeandmail

Ζελένσκι στη G7: Στη συνεδρίαση της G7 μίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε μεταξύ άλλων περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Στη συνεδρίαση της G7 μίλησε, μέσω τηλεδιάσκεψης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε μεταξύ άλλων περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, την επιβολή περισσότερων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας, καθώς και εγγυήσεις ασφαλείας.

Απευθυνόμενος στη σύνοδο κορυφής που διεξάγεται στις βαυαρικές Άλπεις μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης βοήθεια για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία και βοήθεια για την ανοικοδόμηση της χώρας του, δήλωσε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, που μιλούσε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με δύο διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε επίσης στους ηγέτες της G7 ότι θέλει ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της χώρας του να τελειώσει μέχρι το τέλος του έτους, πριν μπει για τα καλά ο χειμώνας.

Ο Ζελένσκι απευθύνθηκε σήμερα [27/6] στους ηγέτες της Βρετανίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω βιντεοσύνδεσης κατά τη δεύτερη ημέρα της τριήμερης συνόδου κορυφής της G7 στο Κάστρο Ελμάου.

Αυστηροποίηση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

Οι χώρες της G7 θα δεσμευθούν  σε νέο πακέτο συντονισμένων ενεργειών με στόχο την αύξηση της πίεσης σε βάρος της Ρωσίας αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία και θα οριστικοποιήσουν τα σχέδια για πλαφόν τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος. ΕΕ: Το Συμβούλιο των Υπουργών υιοθέτησε κανονισμό για την αποθήκευση φυσικού αερίου.

Η ανακοίνωση έγινε ύστερα από την είδηση ότι η Ρωσία φαίνεται να οδηγείται στην πρώτη χρεοκοπία εδώ και δεκαετίες και ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνθηκε στη σύνοδο των ηγετών της G7.

«Οι διττοί στόχοι των ηγετών της G7 ήταν να στοχοθετήσουν άμεσα τα έσοδα του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν, ιδιαίτερα μέσω της ενέργειας, αλλά επίσης να ελαχιστοποιήσουν τα επακόλουθα και τον αντίκτυπο στις οικονομίες της G7 και του υπόλοιπου κόσμου», δήλωσε ο αξιωματούχος σε ενημέρωση στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου της G7.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments