Διεθνή

Μπλίνκεν: Ο κόσμος «νιώθει αποτροπιασμό» για τη ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία

Μπλίνκεν: Ο κόσμος «νιώθει αποτροπιασμό» για τη ρωσική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπλίνκεν: O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι ο κόσμος "νιώθει αποτροπιασμό" για το χτύπημα ρωσικού πυραύλου τη Δευτέρα σε εμπορικό κέντρο στην κεντρική Ουκρανία

O υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι ο κόσμος “νιώθει αποτροπιασμό” για το χτύπημα ρωσικού πυραύλου τη Δευτέρα σε εμπορικό κέντρο στην κεντρική Ουκρανία, που άφησε πίσω του τουλάχιστον νεκρούς και  τραυματίες.

Περιγράφοντας την πυραυλική επίθεση ως “την τελευταία χρονικά μιας σειράς ωμοτήτων”, ο υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Ουκρανούς εταίρους τους και θα ζητήσουν η Ρωσία να λογοδοτήσει, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ευθύνονται για τις θηριωδίες”.

G7: Τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής – Τι συμφωνήθηκε

Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της G7 αναφέρεται σε μία σειρά αποφάσεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά πλούσιων χωρών συναντήθηκαν για την τριήμερη ετήσια σύνοδο κορυφής αυτή την εβδομάδα σε ένα πολυτελές θέρετρο στις Βαυαρικές Άλπεις στη νότια Γερμανία, όπου το “κυρίως πιάτο” στο μενού ήταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι επιπτώσεις της στη διεθνή σκακιέρα.

Κυρώσεις στη Ρωσία

«Θα διερευνήσουμε περαιτέρω μέτρα για να αποτρέψουμε τη Ρωσία να επωφεληθεί από τον επιθετικό της πόλεμο», ανέφερε το ανακοινωθέν της G7 , σύμφωνα με το Reuters.

«Θα μειώσουμε περαιτέρω την εξάρτηση από  πυρηνικά και συναφή αγαθά από τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας για να βοηθήσουμε τις χώρες που επιδιώκουν να διαφοροποιήσουν τις προμήθειές τους».

«Όσον αφορά στο πετρέλαιο, θα εξετάσουμε μια σειρά προσεγγίσεων, συμπεριλαμβανομένων επιλογών για μια πιθανή συνολική απαγόρευση όλων των υπηρεσιών, που επιτρέπουν τη μεταφορά ρωσικού αργού πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου θαλάσσης παγκοσμίως, εκτός εάν το πετρέλαιο αγοράζεται στην τιμή ή κάτω από την τιμή που θα συμφωνηθεί σε συνεννόηση με διεθνείς εταίρους».

«Καλούμε όλες τις χώρες να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν στις ενέργειές μας», ανέφερε η ανακοίνωση.

G73-3

Ενέργεια

«… δεσμευόμαστε να τερματίσουμε τη νέα άμεση δημόσια στήριξη για τον διεθνή αμείωτο τομέα ενέργειας από ορυκτά καύσιμα έως το τέλος του 2022, εκτός από περιορισμένες περιπτώσεις που ορίζονται σαφώς από κάθε χώρα, σύμφωνα με το όριο θέρμανσης 1,5 βαθμού Κελσίου και τους στόχους της Συμφωνίας του Παρισιού », ανέφερε το ανακοινωθέν της G7.

«Σε αυτό το πλαίσιο και με σκοπό την επιτάχυνση της σταδιακής εξάρτησής μας από τη ρωσική ενέργεια, τονίζουμε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να παίξουν οι αυξημένες παραδόσεις LNG και αναγνωρίζουμε ότι οι επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα είναι απαραίτητες ως απάντηση στην τρέχουσα κρίση».

“Σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες, οι επενδύσεις που υποστηρίζονται από το δημόσιο στον τομέα του φυσικού αερίου μπορεί να είναι κατάλληλες ως προσωρινή απάντηση…”

«Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε έναν πλήρως ή κατά κύριο λόγο απελευθερωμένο τομέα ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035», ανέφερε το ανακοινωθέν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments