Διεθνή

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας

Ζελένσκι: Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ζελένσκι: "Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας για την αποτροπή των ρωσικών επιθέσεων", είπε ο Ουκρανός πρόεδρος

“Η Ουκρανία χρειάζεται συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας για την αποτροπή των ρωσικών επιθέσεων”, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Γενικό Γραμματέα του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε μαζί του, όπως δήλωσε σήμερα ο πρώτος.

Σε σχόλια που έκανε στο Twitter πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής του NATO, ο Ζελένσκι σημείωσε: “Είχα τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του NATO @jensstoltenberg. Συντόνισα τις θέσεις την παραμονή της #NATOSummit στη Μαδρίτη. Υπογράμμισα την σημασία ενός ισχυρού συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας για την Ουκρανία για την αποτροπή των ρωσικών τρομοκρατικών επιθέσεων”.

Οι Ρώσοι έχουν χάσει 35.250 στρατιώτες από την έναρξη της εισβολής

Η Ρωσία έχει χάσει 35.250 στρατιώτες από την έναρξη του πολέμου πριν από 125 ημέρες, υποστηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας.

Στην καθημερινή ενημέρωση για τις ρωσικές απώλειες, το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας ανέφερε επίσης ότι 3.704 τεθωρακισμένα οχήματα προσωπικού καταστράφηκαν, μαζί με 217 αεροσκάφη, 185 ελικόπτερα και 1.567 τανκς.

Χθες, το υπουργείο δήλωσε ότι η Ρωσία έχασε 35.000 στρατιώτες, γεγονός που υποδηλώνει ότι 250 στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Δημοσίευμα του SkyNews σημειώνει ότι η Ρωσία δεν παρέχει με συνέπεια πληροφορίες για τις απώλειές της και τα στοιχεία αυτά δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα. polemos-stin-oykrania-22-nekroi-sto-soymi-tria-paidia-anamesa-toys

Λαβρόφ: Όσο στέλνουν όπλα, τόσο θα διαρκέσει η σύγκρουση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας είπε ότι όσο περισσότερες δυτικές χώρες στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η σύγκρουση, αναφέρει το Reuters.

Μιλώντας από συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Τουρκμενιστάν, ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε επίσης ότι η Ρωσία δεν στόχευσε το εμπορικό κέντρο στην ουκρανική πόλη Κρεμεντσούκ τη Δευτέρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments