Ειδήσεις

ΝΑΤΟ – Στόλτενμπεργκ: “Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ για όσο χρόνο χρειασθεί”

ΝΑΤΟ – Στόλτενμπεργκ: “Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ για όσο χρόνο χρειασθεί”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΝΑΤΟ - Στόλτενμπεργκ: "Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί»", δήλωσε στη Μαδρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ

“Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί»”, δήλωσε στη Μαδρίτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, οι ηγέτες των χωρών μελών της οποίας κατήγγειλαν την «αποτρόπαια αγριότητα» της Μόσχας.

«Η αποτρόπαια αγριότητα της Ρωσίας προκαλεί τεράστια ανθρώπινα δεινά και μαζικές μετακινήσεις, πλήττοντας με δυσανάλογο τρόπο τις γυναίκες και τα παιδιά. Η Ρωσία φέρει ακέραιη την ευθύνη αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής», αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν οι ηγέτες των μελών της Συμμαχίας με την ευκαιρία της συνόδου κορυφής της Μαδρίτης, κατά την οποία ανακοινώθηκε και η έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

Το ΝΑΤΟ κρίνει ότι η Κίνα συνιστά πρόκληση για τα «συμφέροντα» και την «ασφάλεια» των χωρών του ΝΑΤΟ στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη της Συμμαχίας που υιοθετήθηκε στην Μαδρίτη.

«Οι δηλωμένες φιλοδοξίες της Κίνας και οι καταναγκαστικές της πολιτικές αποτελούν πρόκληση για τα συμφέροντα, την ασφάλεια και τις αξίες μας», αναφέρεται στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη, στον οποίο καταγγέλλεται «η στρατηγική σύμπραξη» ανάμεσα στο Πεκίνο και την Μόσχα κατά της «διεθνούς τάξης».

Στόλτενμπεργκ: Επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία για την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επιβεβαίωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία με την Τουρκία ώστε να ενταχθούν η Σουηδία και η Φινλανδία στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι χώρες του ΝΑΤΟ ήταν ανέκαθεν σε θέση να βρίσκουν «κοινό έδαφος» και να επιλύουν τις διαφορές τους, τόνισε ο Στόλτενμπεργκ. Μετά τη συμφωνία αυτή, το ΝΑΤΟ «θα προσκαλέσει» τη Σουηδία και τη Φινλανδία να ενταχθούν, πρόσθεσε. «Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έχουμε συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ η Φινλανδία και η Σουηδία», είπε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα, η Άγκυρα, το Ελσίνκι και η Στοκχόλμη υπέγραψαν ένα μνημόνιο που καλύπτει τις ανησυχίες που εξέφραζε η Τουρκία, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών όπλων και του αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments