Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για τρεις βιασμούς η εισαγγελική πρόταση

Δίκη Λιγνάδη: Ένοχος για τρεις βιασμούς η εισαγγελική πρόταση
Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό αποδείχθηκαν πλήρως όσα κατήγγειλαν οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, αντιθέτως δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί του κατηγορημένου περί σκευωρίας και πλεκτάνης που εξυφάνθηκαν στο πρόσωπό του

Την ενοχή του Δημήτρη Λιγνάδη για τρεις βιασμούς ανηλίκων καταγγελλόντων και την αθώωσή του για τον τέταρτο πρότεινε ο εισαγγελέας Έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Ο εισαγγελέας ζήτησε αθώωση για την τέταρτη πράξη βιασμού σε βάρος ενήλικα άνδρα που αποδίδεται στον Δημήτρη Λιγνάδη, καθώς ο μάρτυρας δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και σύμφωνα με τον εισαγγελέα γεννώνται αμφιβολίες για την αξιοπιστία του.

Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό αποδείχθηκαν πλήρως όσα κατήγγειλαν οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, αντιθέτως δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί του κατηγορημένου περί σκευωρίας και πλεκτάνης που εξυφάνθηκαν στο πρόσωπό του.

«Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλλο, καταγωγή και κοινωνικό στάτους. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί τη διάπραξη. Τα θύματα λόγω ανηλικότητας, καταγωγής και οικογενειακής κατάστασης, ήταν εύκολος στόχος γιατί διασφάλιζαν τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη.

Η αναγνωσιμότητα και η λάμψη δεν αναιρεί την ανάγκη ικανοποίησης της σεξουαλικής του ορμής» είπε ο εισαγγελικός λειτουργός συμπληρώνοντας ότι «κοινός παρανομαστής ήταν η ικανοποίηση της σεξουαλικής του ορμής.

Κοινό χαρακτηρισμό το περιβάλλον των παθόντων. Εκείνος καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε στην επαγγελματική του ανέλιξη».

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ο κατηγορούμενος δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργος αναφέρθηκε εκτενώς σε κάθε μία από τις περιπτώσεις, καταρρίπτοντας έναν προς έναν τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και τονίζοντας πως είναι «δικαιολογημένες οι διαφοροποιήσεις των παθόντων, λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που μεσολάβησε από την προανήγγειλε μέχρι την καταγγελία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments