Διεθνή

Γαλλία: Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος του Κοινοβουλίου

Γαλλία: Πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος του Κοινοβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Γαλλία: Η Μπρον – Πιβέτ ανήκει στον κεντρώο – φιλελεύθερο χώρο και είναι βουλευτής του μακρονικού σχηματισμού Μαζί!.

Ο βουλευτής Μπρον – Πιβέτ εξελέγη στο αξίωμα της Προέδρου της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης. Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που καταλαμβάνει το αξίωμα αυτό. Η Μπρον – Πιβέτ ανήκει στον κεντρώο – φιλελεύθερο χώρο και είναι βουλευτής του μακρονικού σχηματισμού Μαζί!.

Η βουλευτής εξελέγη στον δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας με 242 ψήφους και γίνεται η πρώτη γυναίκα που προσχωρεί σε αυτή τη θέση κύρους στο πλαίσιο της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, κατέχοντας το τέταρτο πολιτειακό αξίωμα στη σχετική ιεραρχία.

Η Μπρον – Πιβέτ επανεξελέγη τον περασμένο Ιούνιο.  Προερχόμενη από την κοινωνία των πολιτών, η βουλευτής εισήλθε στην Εθνοσυνέλευση Συνέλευση ως αρχάριος πολιτικός το 2017, αφού εντάχθηκε στο κεντρώο πολιτικό κίνημα Εμπρός! το 2016. Ήταν επικεφαλής της Νομικής Επιτροπής της Εθνοσυνέλευσης και είχε καθιερωθεί ως κεντρικό πρόσωπο της προηγούμενης Βουλης για τη μεθοδικότητα και τη σκληρή εργασία της.

Συνταγματικό καθήκον της πλέον θα είναι να προεδρεύει των κοινοβουλευτικών συζητήσεων, αλλά σε μία Εθνοσυνέλευση χωρίς απόλυτη πλειοψηφία από κάποια πολιτική δύναμη και με πιθανότατες τις συχνές σφοδρές ανταλλαγές απόψεων μεταξύ του κεντρώου Εμμανουέλ Μακρόν, της επικεφαλής της Εθνικής Συσπείρωσης και του Ζαν – Λυκ Μελανσόν, επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments