Διεθνή

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες

ΗΠΑ: Κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε σχεδόν 60 Ρώσους επιχειρηματίες και αρκετές δεκάδες ρωσικές εταιρείες

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν κυρώσεις σε σχεδόν 60 Ρώσους επιχειρηματίες και αρκετές δεκάδες ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων της Rostec, ένα ρωσικό κρατικό αμυντικό όμιλο ετερογενών δραστηριοτήτων με έδρα την Μόσχα, και της United Aircraft Corporation (UAC), μιας ρωσικής εταιρείας αεροδιαστημικής και άμυνας, ως μέρος των ανανεωμένων περιορισμών που σχετίζονται με τον πόλεμο της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το Γραφείο Ελέγχου Ξένων Περιουσιακών Στοιχείων του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) όρισε 70 οντότητες, πολλές από τις οποίες είναι κρίσιμες για την αμυντική βιομηχανική βάση της Ρωσικής Ομοσπονδίας, συμπεριλαμβανομένης της State Corporation Rostec, […], καθώς και 29 Ρώσων.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, από κοινού με το Υπουργείο Οικονομικών, επέβαλε κυρώσεις σε επιπλέον 45 οντότητες και 29 φυσικά πρόσωπα.

Η δημοσιογράφος και τηλεοπτική παρουσιάστρια Τίνα Καντελάκη και ο πρώην υπουργός Άμυνας Ανατόλι Σερντιούκοφ, καθώς και τα παιδιά του Σεργκέι και Ναταλία, και η σύζυγός του είναι μεταξύ εκείνων που επλήγησαν από τις νέες, ανανεωμένες κυρώσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments