Οδηγός

ΟΠΕΚΑ Πληρωμές: 325 ευρώ χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο

ΟΠΕΚΑ Πληρωμές: 325 ευρώ χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

ΟΠΕΚΑ Πληρωμές: Μια ικανοποιητική βοήθεια θα λάβουν οι 436 ανάδοχοι γονείς σε όλη την Ελλάδα, μιας και δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό των 325 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση

Μια ικανοποιητική βοήθεια θα λάβουν οι 436 ανάδοχοι γονείς σε όλη την Ελλάδα, μιας και δουν στους λογαριασμούς τους το ποσό των 325 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση, ενώ θα αυξάνεται σε περίπτωση αναπηρίας του παιδιού στα 375 ευρώ.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων διευκρινίζει ότι το επίδομα καταβάλλεται από τον ΟΠΕΚΑ και είναι μηνιαίο, καθολικό και χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι Οικονομικής Ενίσχυσης

Υπενθυμίζεται ότι το επίδομα δίνεται σε:

α) όλους όσοι έχουν οριστεί ανάδοχοι γονείς με δικαστική απόφαση ή με σύμβαση

β) η αναδοχή που έχουν συνάψει, είναι καταχωρημένη στο Εθνικό Μητρώο Εγκεκριμένων Αναδοχών Ανηλίκων και

γ) έχουν υποβάλει Αίτηση στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Διαχείριση Αιτήσεων Οικονομικής Ενίσχυσης Αναδοχής» της  Διαδικτυακής Πύλης «www.anynet.gr» με τη χρήση των προσωπικών του κωδικών TAXISnet.

Η οικονομική ενίσχυση παρέχεται στους ανάδοχους γονείς για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η διαδικασία της αναδοχής. Στόχος είναι να καλύπτονται οι τρέχουσες ανάγκες του παιδιού.

Οι υποψήφιοι ανάδοχοι γονείς μπορούν να ενημερωθούν μέσα από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα paidi.gov.gr, που έχει δημιουργηθεί από το Υπουργείο Εργασίας αποκλειστικά για το παιδί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments