Πολιτισμός

Μιλάνο: Ολοκληρώθηκε το Salone del Mobile με τις καλύτερες συνεργασίες

Μιλάνο: Ολοκληρώθηκε το Salone del Mobile με τις καλύτερες συνεργασίες

Πηγή Φωτογραφίας: adobo Magazine- About IKEA- Wallpaper

Μιλάνο: O design θεσμός που ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις

Για ακόμη μια χρονιά, το μεγαλύτερο design event ολόκληρου του πλανήτη ολοκληρώθηκε ενώ στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε τα σημαντικότερα highlights του φετινού Salone del Mobile που έλαβε χώρα στο Μιλάνο και «γέννησε» μερικές από τις πιο σύγχρονες συνεργασίες μεγάλων οίκων. Γνωρίστε τες!

1. Philippe Starck + Miss Dior

Για το Salone del Mobile 2022, ο Dior Maison κάλεσε τον Philippe Starck να ερμηνεύσει ξανά την εμβληματική καρέκλα Médaillon. Με τη Miss Dior του, ο σχεδιαστής έκανε αυτό το πρότυπο του στυλ Louis XVI –τόσο αγαπητό στον Christian Dior– σε έναν φόρο τιμής στη θηλυκότητα που είναι ισοδύναμο σταυροδρόμι θράσους και χάρης.

2. Louis Vuitton Objets Nomades

Με την ευκαιρία του Salone del Mobile 2022, o οίκος Louis Vuitton γιόρτασε τα δέκα χρόνια της συλλογής επίπλων και αντικειμένων της Objets Nomades. Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο στο εμβληματικό Garage Traversi, παρουσιάστηκαν τα τελευταία Objets, από το Atelier Oï και τους Campana Brothers, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από άλλα κομμάτια της συλλογής, τόσο πρόσφατα όσο και κλασικά.

3. Sabine Marcelis + Ikea

Η IKEA και η Sabine Marcelis παρουσιάζουν τη συλλογή φωτιστικών VARMBLIXT. Μαζί, η σχεδιάστρια Sabine Marcelis με έδρα την ΙΚΕΑ και το Rotterdam θέλουν να «αγκαλιάσουν» τις δυνατότητες του φωτός στο σπίτι και τη θετική του επίδραση στην ευημερία. Στη Design Week του Μιλάνου 2022, οι δύο τους ανέδειξαν τα πρώτα κομμάτια: δύο φωτεινές λάμπες για μια συλλογή που ονομάζεται VARMBLIXT και θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023.

4. Daniel Arsham + Kohler

Παρουσιάστηκε από την Kohler στο ιστορικό Palazzo del Senato του Μιλάνου, το Divided Layers μια καθηλωτική εγκατάσταση του καλλιτέχνη Daniel Arsham, που θυμίζει τον σουρεαλισμό της προηγούμενης δουλειάς του κι είναι εμπνευσμένη από την τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης της Kohler.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments