Ελλάδα

Πάτρα: “Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας”

Πάτρα: “Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πάτρα: "Ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια" επεσήμανε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής Ελένη Σπανουδάκη

Ο θάνατος Μαλένας και Ίριδας είναι εγκληματική ενέργεια” επεσήμανε χαρακτηριστικά η ιατροδικαστής Ελένη Σπανουδάκη, η οποία αναφέρθηκε στα στα ευρήματα του πορίσματος των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια.

«Το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρια  είναι καλά εμπεριστατωμένο, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για το είδος και την αίτια θανάτου» ξεκαθάρισε η ιατροδικαστής στο ΣΚΑΪ «Δεν είναι παθολογικός ο θάνατος, ή δηλητηρίαση, (φαρμακευτική/ τοξική ουσία) σε Μαλένα και Ίριδα. Οπότε αιτία θανάτου είναι η ασφυξία, και το είδος του θανάτου εγκληματική ενέργεια» ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σπανουδάκη.

«Υπάρχουν ευρήματα όσον αφορά τη Μαλένα που συνεκτιμούνται, όπως το πνευμονικό οίδημα και η εκφύλιση των ηπατικών κυττάρων, και υπάρχουν και ευρήματα στην Ίριδα ενδεδειγμένα για υποξία, όπως είναι η ανοξία στον εγκέφαλο» εξήγησε.

«Tα ευρήματα υπήρχαν, απλώς συνεκτιμήθηκαν όλα τα ευρήματα, δεν πρέπει να μένουμε σε ένα εύρημα» τόνισε ερωτηθείσα γιατί η εγκληματική ενέργεια δεν διαπιστώθηκε από τους προηγούμενους ιατροδικαστές που είχαν εξετάσει τις σορούς των παιδιών.

Η Ελένη Σπανουδάκη εξήγησε για το βίαιο θάνατο με ασφυξία ότι το θύμα σε 1 με 2 λεπτά χάνει τις αισθήσεις του και στα 3 με 4 λεπτά αποβιώνει. «Μιλάμε για μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο» τόνισε.

Συγκλονίζει το πόρισμα των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας – “Τα παιδιά πνίγηκαν με βίαιο τρόπο”

Συγκλονιστικό είναι το πόρισμα των ιατροδικαστών από τις περιγραφές που κάνουν για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, καθώς αναλύουν με την παραμικρή λεπτομέρεια με τις αιτίες που οδήγησαν στο αποτρόπαιο αυτό έγκλημα.

Τα έγγραφα αυτά, σύμφωνα με το in.gr, καταγράφουν ως αιτία θανάτου τον πνιγμό με απόφραξη του στόματος στα δύο αδικοχαμένα παιδιά, με τους ιατροδικαστές να αποκλείουν κάποιο ατύχημα και να μιλούν ξεκάθαρα για δολοφονία. Οι τελευταίες εξελίξεις δημιουργούν νέα δεδομένα για την Πισπιρίγκου, η οποία θα πρέπει να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τα αίτια θανάτου των δύο κοριτσιών.

Στο ένα έγγραφο από το ιατροδικαστικό πόρισμα αναφέρεται:

«Ακολουθώντας την τυπική ιατροδικαστική μεθοδολογική προσέγγιση για τους αιφνίδιους μην αναμενόμενους θανάτους βρέφους/νηπίου/παιδιού, και αφού ολοκληρώσαμε το σύνολο των ενεργειών που αναλυτικά περιγράφονται ανωτέρω, καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις των Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη, στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών. Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments