Διεθνή

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη αναθεωρεί τους νόμους περί όπλων

ΗΠΑ: Η Νέα Υόρκη αναθεωρεί τους νόμους περί όπλων
Αναλυτές ωστόσο εκτιμούν, ότι οι νέοι περιορισμοί μπορεί να καταλήξουν σε μια νέα νομική πρόκληση

Στην ψήφιση νομοθεσίας  έκτακτης ανάγκης για την απαγόρευση των όπλων από πολλούς δημόσιους χώρους, προχώρησε η Νέα Υόρκη μετά την απόφαση ορόσημο του Ανωτάτου Δικαστηρίου του περασμένου μήνα, η οποία κατέρριψε τους περιορισμούς της πολιτείας.

Οι κανόνες απαιτούν επίσης από τους αγοραστές όπλων να αποδείξουν ότι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα όπλο και να υποβάλουν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για έλεγχο.

Οι αναλυτές λένε ότι οι νέοι περιορισμοί μπορεί να καταλήξουν σε μια νέα νομική πρόκληση.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, η οποία επεκτείνει ουσιαστικά τα δικαιώματα όπλων, είναι η πιο σημαντική για τα όπλα εδώ και μια δεκαετία.

Υπάρχει έντονος εθνικός διάλογος για το θέμα – κυρίως μεταξύ των Ρεπουμπλικανών που είναι περισσότερο υπέρ της κατοχής όπλων και των Δημοκρατικών που θέλουν αυστηρότερους περιορισμούς. Οι πολιτικές διαιρέσεις οξύνθηκαν από τα αιματηρά και πολύνεκρα περιστατικά στο  δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε του Τέξας και σε ένα παντοπωλείο στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης, τον Μάιο.

Ωστόσο, η βία οδήγησε σε μια σπάνια δικομματική προσπάθεια που κατέληξε στο πιο σημαντικό ομοσπονδιακό νομοσχέδιο για τον έλεγχο των όπλων των ΗΠΑ εδώ και σχεδόν 30 χρόνια.

Επιβάλλει αυστηρότερους ελέγχους στους νεαρούς αγοραστές και ενθαρρύνει τα κράτη να αφαιρούν τα όπλα από άτομα που θεωρούνται απειλή.

Ο νόμος της Νέας Υόρκης που τίθεται σε ισχύ την 1η Σεπτεμβρίου προβλέπει:

  • Απαγόρευση οπλοφορίας σε «ευαίσθητα μέρη», συμπεριλαμβανομένης της Times Square της Νέας Υόρκης – αλλά και σχολεία, πανεπιστήμια, κυβερνητικά κτίρια, χώρους διαμαρτυρίας, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, χώρους λατρείας, βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές, πάρκα, μπαρ, θέατρα, στάδια, μουσεία, εκλογικά κέντρα και καζίνο
  • Δεν θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να παίρνουν όπλα σε οποιαδήποτε επιχείρηση ή χώρο εργασίας, εκτός εάν οι ιδιοκτήτες τοποθετήσουν πινακίδες που θα λένε ότι τα όπλα είναι ευπρόσδεκτα
  • Όσοι υποβάλλουν αίτηση για άδεια θα πρέπει να παρέχουν τέσσερις αναφορές χαρακτήρων, να λάβουν εκπαίδευση για την ασφάλεια των πυροβόλων όπλων και να εξασκηθούν στη σκοποβολή, να υποβάλλονται σε περιοδικούς ελέγχους ιστορικού και να παραδίδουν στοιχεία επικοινωνίας για τη σύζυγό τους, τον οικιακό σύντροφό τους ή οποιονδήποτε άλλο ενήλικο που ζει στο νοικοκυριό τους
  • Οι υποψήφιοι θα πρέπει να παραδώσουν μια λίστα με τους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είχαν τα τελευταία τρία χρόνια

«Μερικές φορές, τηλεγραφούν την πρόθεσή τους να προκαλέσουν κακό σε άλλους», δήλωσε η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χότσουλ, Δημοκρατική, σε συνέντευξη Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments