Ελλάδα

Σχολεία: Αλλάζουν όλα στην εκπαίδευση – Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Σχολεία: Αλλάζουν όλα στην εκπαίδευση – Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Σχολεία: Στη Βουλή θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας

Στη Βουλή θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το προηγούμενο διάστημα και περιλαμβάνει μια σειρά αλλαγών από τα νηπιαγωγεία έως και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Έτσι μέσω του νέου νομοσχεδίου ολοκληρώνεται σχεδόν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και όσα είχε αναφέρει η Νέα Δημοκρατία κατά τις προγραμματικές δηλώσεις.

Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας στο pagenews.gr για το νέο νομοσχέδιο

“Η διαβούλευση ήταν από τις εκτενέστερες που έχουν υπάρξει γιατί κανονικά το πλαίσιο προβλέπει δύο εβδομάδες εμείς δώσαμε μια επιπλέον εβδομάδα και βεβαίως διαβούλευση δεν είναι μόνο αυτή, είναι και αυτή που γίνεται και πριν και μετά εδώ και πάρα πολύ καιρό δηλαδή η διαβούλευση είναι διαρκής με τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Το νομοσχέδιο ετοιμάζεται για να οδεύσει προς τη Βουλή έχουμε ενσωματώσει πολλά από τα γόνιμα σχόλια που μας έχουν έρθει από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας…” σημείωσε η κ. Κεραμέως στο pagenews.gr 

Χιλιάδες διορισμοί εκπαιδευτικών

“Για 12 χρόνια στη χώρα δεν είχε διοριστεί ούτε ένας εκπαιδευτικός. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τα τελευταία 2 χρόνια από το 2020 μέχρι το 2022 έχουμε διορίσει 16.200 εκπαιδευτικούς και πράγματι πριν από λίγες ημέρες ανακοινώσαμε 8.600 περίπου πρόσθετους διορισμούς εκπαιδευτικών. Αυτοί οι διορισμοί θα γίνουν τώρα μέσα στο καλοκαίρι για να λάβουν υπηρεσία οι εκπαιδευτικοί από 1 Σεπτεμβρίου. Άρα συνολικά θα έχουν αγγίξει τους 25.000 μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση σε μόλις μία διετία” σημείωσε η κ. Κεραμέως στο pagenews.gr.

Το μάθημα των Αγγλικών

Η ένταξη του μαθήματος των Αγγλικών ήταν ακόμα μία προσθήκη για την πρόσβαση σε ξένη γλώσσα από μικρή ηλικία που από την προηγούμενη χρονιά εφαρμόζεται καθολικά σε όλα τα σχολεία. Στο Δημοτικό αντίστοιχα, ήδη εφαρμόζονται τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, τα οποία είχαν ξεκινήσει πιλοτικά το σχολικό έτος 2020-2021, τα οποία περιλαμβάνουν ρομποτική, οδική ασφάλεια, σεξουαλική αγωγή μεταξύ άλλων.

Ολοήμερο σχολείο

Από τον Σεπτέμβριο αναμένεται και η ενίσχυση του ολοήμερου προγράμματος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση με επέκταση του ωραρίου μέχρι τις 5:30 μ.μ.

Τράπεζα Θεμάτων, ελάχιστη βάση εισαγωγής

Στο Γυμνάσιο λειτουργούν παράλληλα με το Δημοτικό τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων, ενώ στο Λύκειο επιστρέφει η Τράπεζα Θεμάτων, η οποία θα επεκταθεί από την ερχόμενη χρονιά και στις απολυτήριες εξετάσεις. Τα Δημόσια ΙΕΚ, με τη θέσπιση του παράλληλου μηχανογραφικού, πέτυχαν να προσελκύσουν σε μόλις έναν χρόνο τον διπλάσιο αριθμό νέων σπουδαστών ηλικίας 18-20 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments