Διεθνή

ΗΠΑ: Οι αμβλώσεις γίνονται το «δυνατό χαρτί» των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών

ΗΠΑ: Οι αμβλώσεις γίνονται το «δυνατό χαρτί» των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικανών

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

ΗΠΑ: Η μάχη για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ έχει μεταφερθεί και στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να εκμεταλλεύονται εξίσου το ζήτημα

Η μάχη για τις αμβλώσεις στις ΗΠΑ έχει μεταφερθεί και στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Νοέμβριο, με τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικανούς να εκμεταλλεύονται εξίσου το ζήτημα. «Αυτό το φθινόπωρο, η Roe θα κριθεί στην κάλπη», είπε χαρακτηριστικά τις προάλλες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αναφερόμενος στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

«Οι προσωπικές ελευθερίες θα κριθούν στην κάλπη. Το δικαίωμα στην ιδιωτική ζωή, στην ελευθερία, στην ισότητα – όλα θα κριθούν στην κάλπη».

Η απόφαση άνοιξε τον δρόμο στους Ρεπουμπλικανούς για να ανανεώσουν τις προσπάθειές τους στην επιβολή των υπαρχόντων νόμων που απαγορεύουν την άμβλωση στις περισσότερες περιπτώσεις και στην θέσπιση ομοσπονδιακών και πολιτειακών μέτρων που θα περιορίζουν τον αριθμό των εβδομάδων μιας κύησης κατά τον οποίο θα θεωρείται νόμιμη η άμβλωση.

Από την άλλη, οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να κινητοποιήσουν τους ψηφοφόρους τους ώστε να διατηρήσουν την ισχνή πλειοψηφία τους στο Κογκρέσο και να μπορούν να μπλοκάρουν νέους ομοσπονδιακούς περιορισμούς στο δικαίωμα στην άμβλωση.

Διχασμένη η Αμερική για την απαγόρευση των αμβλώσεων – Οι επόμενες κινήσεις Μπάιντεν

Τα επόμενα βήματα τους εξετάζει ο Αμερικανός Πρόεδρος σε μία προσπάθεια να “μπλοκάρει” την “ακραία” όπως χαρακτήρισε απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που ανέτρεψε την ιστορική απόφαση Roe v Wade για τη νομιμοποίηση του δικαιώματος στην άμβλωση.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι «σέβεται» τον ανώτατο δικαστικό θεσμό των ΗΠΑ και ότι δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για τη διεύρυνση της σύνθεσής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ, ωστόσο όπως διαφαίνεται αναζητούνται άμεσες λύσεις, καθώς η Αμερική διχάζεται στους υπερασπιστές τους δικαιώματος στην άμβλωση και στους πολέμιους. αμβλώσεις

Ο Μπάιντεν αναζητεί λύσεις μετά την απόφαση, στις οποίες περιλαμβάνονται και μονομερή εκτελεστικά διατάγματα, δήλωσε η εκπρόσωπος εν πτήσει στο Air Force One που μετέφερε τον Αμερικανό πρόεδρο στην Βαυαρία όπου θα διεξαχθεί την Κυριακή η σύνοδος κορυφής της G7.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, η εκπρόσωπος δεν έδωσε κανένα χρονοδιάγραμμα για την έκδοση αυτών των διαταγμάτων και υποβάθμισε την σημασία τους. «Τίποτε δεν μπορεί να κλείσει την τρύπα που άφησε αυτή η απόφαση…Ο μόνος τρόπος είναι να αναληφθεί δράση από το Κονγκρέσο», είπε.

Ωστόσο, η Καρίν Ζαν-Πιερ έσπευσε να διευκρινίσει ότι αν και ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, το σχόλιο αφορούσε στην ίδια την απόφαση, η οποία είναι «ακραία». Προφανώς, δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα του δικαστηρίου και σέβεται το δικαστήριο…, είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments