Διεθνή

Τουρκία: Κατασχέθηκε ρωσικό πλοίο με σιτηρά από την Ουκρανία

Τουρκία: Κατασχέθηκε ρωσικό πλοίο με σιτηρά από την Ουκρανία

Πηγή Φωτογραφίας: /trtworld

Η Ουκρανία είχε ζητήσει από την Τουρκία τη δέσμευση του υπό ρωσική σημαία φορτηγού πλοίου Zhibek Zholy, το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι Μπερντιάνσκ, φορτωμένο με σιτηρά

 Οι τουρκικές τελωνειακές αρχές κατάσχεσαν ένα ρωσικό φορτηγό πλοίο που μετέφερε σιτηρά το οποίο η Ουκρανία λέει ότι είναι κλεμμένα, δήλωσε την Κυριακή ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στην Τουρκία.

Η Ουκρανία είχε ζητήσει προηγουμένως από την Τουρκία να κρατήσει το υπό ρωσική σημαία φορτηγό πλοίο Zhibek Zholy, σύμφωνα με αξιωματούχο .

Δημοσιογράφοι του Reuters είδαν το πλοίο Zhibek Zholy να αγκυροβολεί περίπου 1 χιλιόμετρο από την ακτή και έξω από το λιμάνι Karasu την Κυριακή, χωρίς εμφανή σημάδια κίνησης στο πλοίο ή από άλλα πλοία κοντά.

“Έχουμε πλήρη συνεργασία. Το πλοίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην είσοδο του λιμανιού, έχει δεσμευτεί από τις τελωνειακές αρχές της Τουρκίας”, δήλωσε ο πρεσβευτής Βασίλ Μποντνάρ στην ουκρανική εθνική τηλεόραση.

Ο Μποντνάρ είπε ότι η τύχη του πλοίου θα αποφασιστεί από μια συνάντηση των ερευνητών τη Δευτέρα και ότι η Ουκρανία ελπίζει στη δήμευση των σιτηρών.

Η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κλέβει σιτηρά από τα εδάφη της που έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις από την έναρξη της εισβολής της Μόσχας στα τέλη Φεβρουαρίου. Το Κρεμλίνο είχε προηγουμένως αρνηθεί ότι η Ρωσία έχει κλέψει οποιοδήποτε ουκρανικό σιτηρό.

Αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, επικαλούμενος πληροφορίες από τη ναυτική διοίκηση της Ουκρανίας, είπε στο Reuters την Παρασκευή ότι το Zhibek Zholy 7.146 dwt είχε φορτώσει το πρώτο φορτίο περίπου 4.500 τόνων ουκρανικών σιτηρών από το Μπερντιάνσκ, ένα ρωσικά κατεχόμενο λιμάνι στη νότια Ουκρανία.

Η λιμενική αρχή της περιοχής Sakarya δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο, ενώ δεν υπήρξε σχολιασμός κι από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments