Αθλητισμός

Serie A: Απαγόρευσε τις πράσινες εμφανίσεις στις διοργανώσεις της

Serie A: Απαγόρευσε τις πράσινες εμφανίσεις στις διοργανώσεις της

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Serie A: Πλέον, είναι επίσημο: οι πράσινες εμφανίσεις θα απαγορευτούν από την επόμενη σεζόν στη Serie A.

Πλέον, είναι επίσημο: οι πράσινες εμφανίσεις θα απαγορευτούν από την επόμενη σεζόν στη Serie A. Σήμερα (4/7), μάλιστα, η Lega Serie A ανακοίνωσε τον κανονισμό για τις αγωνιστικές εμφανίσεις της σεζόν 2022-23, που θα εφαρμοστεί στις επίσημες διοργανώσεις της.

Στο άρθρο 2, το οποίο μιλά για τα χρώματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες, εμφανίζεται ένας νέος κανόνας στην παράγραφο 1: από τη σεζόν 2022-23 το πράσινο θα απαγορεύεται στις στολές για παίκτες εν κινήσει.

«Κάθε σύλλογος πρέπει να έχει μια πρώτη στολή αγώνα, με τα δικά της επίσημα χρώματα, τα οποία πρέπει να χρησιμοποιεί σε αγώνες εντός και εκτός έδρας στους οποίους δεν υπάρχει σύγχυση χρωμάτων με την αντίπαλη ομάδα, και μια δεύτερη στολή (συν οποιαδήποτε άλλη), η οποία πρέπει να είναι σημαντικά διαφορετική και σε αντίθεση με την πρώτη.

Για παράδειγμα, οι στολές παιχνιδιού που δεν δημιουργούν σύγχυση χρωμάτων εάν φοριούνται από δύο αντίπαλες ομάδες θεωρούνται σημαντικά διαφορετικές και σε αντίθεση μεταξύ τους», αναφέρει ο κανονισμός.

«Αν η μία στολή είναι κυρίως σκούρα, η άλλη πρέπει να είναι κυρίως ανοιχτόχρωμη. Οι ομάδες πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο στολές τερματοφύλακα σαφώς σε αντίθεση μεταξύ τους και σε αντίθεση με τις στολές των παικτών εν κινήσει. Απαγορεύεται η χρήση πράσινων στολών παιχνιδιού για παίκτες εκτός γηπέδου».

Ο κανόνας είχε προβλεφθεί στον κανονισμό της περασμένης σεζόν, με τέτοιο τρόπο που να επιτρέπει στους συλλόγους να κινούνται ανάλογα: οι στολές για την επόμενη σεζόν αρχίζουν ήδη να λειτουργούν κατά την τρέχουσα. Ο λόγος γι΄ αυτή την απόφαση έχει να κάνει με τη φύση της τηλεόρασης: η Λίγκα θέλει να αποφύγει το χρώμα των εμφανίσεων να μοιάζει πολύ με αυτό του γηπέδου, μπερδεύοντας τον θεατή.

Ως προς τα υπόλοιπα, εάν χρησιμοποιούνται περισσότερα από τρία χρώματα, το ένα πρέπει να είναι σαφώς κυρίαρχο στην επιφάνεια της φανέλας, του σορτς και των καλτσών και τα άλλα χρώματα σαφώς δευτερεύοντα.

Όσο για τις κάλτσες, ακόμα κι αν τα δευτερεύοντα χρώματα είναι δύο, ένα από αυτά πρέπει να κυριαρχεί σαφώς στην επιφάνειά τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments