Ελλάδα

Δίκη Φίλιππίδη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων – “Γιατί να μου βιάσει το παιδί;”

Δίκη Φίλιππίδη: Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των μαρτύρων – “Γιατί να μου βιάσει το παιδί;”

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δίκη Φίλιππίδη: Ο Πέτρος Φιλιππίδης, παρόλο που πήρε εντολή αποφυλάκισης, παραμένει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να συνεχίζεται κανονικά

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, παρόλο που πήρε εντολή αποφυλάκισης, παραμένει στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τη δίκη του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας να συνεχίζεται κανονικά και σήμερα [5/7] με την κατάθεση των μαρτύρων κατηγορίας

Σύμφωνα με τον συνήγορό του Μιχάλη Δημητρακοπουλο, έχει καταβληθεί και η εγγύηση των 20.000 ευρώ με τα χρήματα να καταβάλλονται με τη συμβολή δυο θεατρικών παραγωγών, αλλά και με ένα ποσό που δόθηκε από το ΣΕΗ από τα πνευματικά δικαιώματα του ηθοποιού. «Ο κ. Μπιμπίλας ενημέρωσε τη σύζυγο του Πέτρου Φιλιππιδη ότι υπάρχει ένα ποσό να λάβει και για εμάς ήταν σημαντικό» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος.

Πρώτη ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα η μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας, η οποία δήλωσε «μητέρα της επιζήσασας» με την πρόεδρο να της ζητά να το διορθώσει. Η ίδια περιέγραψε ότι σε μια παράσταση γνώρισε τον Σπύρο Μπιμπίλα και από εκείνον τον Πέτρο Φιλιππίδη. Όταν κάποια στιγμή συνεργάστηκαν με τον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά την πρεμιέρα οι ηθοποιοί βγήκαν όλοι μαζί έξω, και ο κατηγορούμενος γνώρισε την κόρη της. «Τους γνώρισα την κόρη μου και λέει εκείνος «πωπω είναι μεγάλη γυναίκα!». Η μάρτυρας περιέγραψε ότι η κόρη της την επισκεπτόταν τις παραστάσεις. Η συνεργασία τους συνεχίστηκε και σε κάποιο σημείο η μάρτυρας περιέγραψε πως την είχε λεκτικά παρενοχλήσει ο ηθοποιός.

Η μάρτυρας υποστήριξε πως ο ηθοποιός είχε δείξει ενδιαφέρον για την κόρη της. «Στην πρεμιέρα του Μπακαλογατου ρώτησε την κόρη μου αν έχει γραφτεί σε σχολή υποκριτικής και μου είπε πως θα διδάξει ο ίδιος σε σχολή και να γραφτεί εκεί το παιδί. Ξεκίνησαν τα μαθήματα και τον ρώτησα πως τη βλέπει. Εκείνος είπε πως «έχει τη σπίθα!». Κάποια μέρα όταν τελείωσαν το μάθημα την έφερε με το αυτοκίνητο στο θέατρο που είχαμε την παράσταση. Το παιδί ήταν πολύ ευχαριστημένο στη σχολή».

Φτάνοντας στο 2008, η μάρτυρας περιέγραψε ότι ο Φιλιππίδης την κάλεσε στο καμαρίνι μαζί με την κόρη της, η οποία τον εμπιστευόταν. «Με φώναξαν στο καμαρίνι κι εκείνος μου λέει: «Δεν έχει πουλήσει ναρκωτικά, δεν έχει σκοτώσει, αλλά έχει κάνει ένα γάμο!». Η κόρη μου είπε ότι ντρεπόταν να μου το πει και πως ήταν μια νεανική τρέλα» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Αναφέρατε συμπεριφορές του κατηγορουμένου προς εσάς. Εσείς που είχατε μια νεαρή κόρη την είχατε προειδοποιήσει να κρατάει αποστάσεις; Μαρτυρας: Ποτέ! Δεν θα το υποψιαζόμουνα! Μου έλεγε «το παιδί σου είναι και παιδί μας».

Για το πρώτο περιστατικό βιασμού

Όπως εξήγησε το 2008, η κόρη της της είπε πως θα πήγαινε να τη δουν για μια παράσταση στο θέατρο που έπαιζε ο Φιλιππιδης. «Όταν γυρισα το βράδυ στο σπίτι, η πόρτα της ήταν κλειστή. Το πρωί τι ρώτησα «τι έγινε στο Ήβη;». Εκείνη ήταν νευρική και αγχωμένη. Μου λέει «άσε με τώρα με το Ήβη. Δε με θέλει μάλλον για το ρόλο». Εγώ τον ρώτησα όταν τον είδα αν θα πάρει το παιδί για το ρόλο, αυτός φώναξε «όχι τώρα, όχι τώρα!». Δεν έμαθα τι είχε γίνει».

Για το δεύτερο περιστατικό

Σχετικά με το δεύτερο περιστατικό περιέγραψε ότι τον Οκτώβριο όταν πήγε με την κόρη της στο θέατρο και ο Φιλιππίδης είπε στο νεαρό τότε κορίτσι να μείνει έξω. «Τον ρώτησα αν έχει συμβεί κάτι, δεν απάντησε. Ρώτησα μετά το παιδί μου και μου είπε «δεν τον ξέρεις τώρα; Είναι αλλοπρόσαλλος». Το παιδί δεν ήθελε να μάθω κάτι για να μη φύγω από τη δουλειά μου. Μάνα είμαι δεν ξέρω κι εγώ τι θα έκανα!».

Προεδρος: Μετά το περιστατικό αυτό που δεν την άφησα να μπει, δεν σας είπε κάτι; Μαρτυρας: Έβλεπα μετά από αυτό μια φυσιολογική κατάσταση.

«Γιατί να μου βιάσει το παιδί;»

Τον Οκτώβριο του 2010 η μάρτυρας είχε πάει να δει μια παράσταση του Σπύρου Μπιμπίλα. «Είδα στο χώρο την Ελπίδα Νίνου. Ήρθε προς το μέρος μου και μου λέει «εδώ είσαι εσυ; Ήθελα να σε πάρω τηλέφωνο!». Βγήκαμε έξω με μαζί με τον Μπιμπίλα. «Τι έχει συμβεί με την κορη σου και τον Πέτρο;». Εγώ ταράχτηκα. «Άρχισε να μου λέει ότι δεν ξέρει ακριβώς τι έχει γίνει, αλλά κάτι συμβαίνει. «Μπορεί η μικρή να τον έβλεπε στο θέατρο και να τον θαύμαζε» μου είπε. Της λέω «δεν είναι η επιτομή της ομορφιάς, αποκλείεται το παιδί μου. Ένα πράγμα θέλω να μου πεις…είχαν σχέση;»» είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Σας το ανέφερε σα να συμβαίνει το 2010; Έτσι όπως το λέτε φαίνεται σαν να συνέβαινε το 2010. Μάρτυρας: Μου έλεγε «δε με ενδιαφέρει αν έχει γίνει η διείσδυση».

Πρόεδρος: Γιατί να σας το πει δυο χρόνια μετά; Μάρτυρας: Εγώ της είπα ότι την απατά, έχει υποστεί τόσα, και ότι μου λέει πως η κόρη μου ορέχτηκε αυτόν; Αυτή μου έλεγε ότι ξέρει ότι κάτι υπάρχει.

Πρόεδρος: Ναι αλλά είναι σαν να συνέβαινε τότε όπως τα λέτε. Μάρτυρας: Έτσι τα έλεγε. Ήταν παρανοϊκό αυτό που ζούσα. Πήγα να δω το παιδί μου και της είπα τι μου είπε η Νίνου. Το παιδί μου λέει «δε μπορούσα να σου πω ότι είναι μαλάκας και παρενοχλητικός και μου στέλνει μηνύματα». Το 2021 μου είπε για παρενοχληση σωματική. Μου είπε πως την έχει καλέσει ο εισαγγελέας και θα πάει στην ανακρίτρια. Νόμιζα πως θα μας καλέσει όλους. Άρχισα να διαβάζω. Την παίρνω τηλέφωνο της λέω διάβασα ότι έχει βιάσει μια κοπέλα στο Ήβη. Μου λέει «μανούλα μου μη με ρωτήσεις περισσότερα αλλά το κορίτσι του Ήβη είμαι εγώ». Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου. Αυτός είχε πάει με το μισό θέατρο. Γιατί να μου βιάσει το παιδί;

«Την έστειλα με χαρά εγώ για να τη βιάσει!»

Η μάρτυρας δέχτηκε «βροχή» ερωτήσεων και από την εισαγγελέα της έδρας, ενώ κάποια στιγμή ξέσπασε: «Την έστειλα εγώ να τη βιάσει το καταλαβαίνετε; Την έστειλε εγώ με χαρά σε αυτόν!».

Εισαγγελέας: Υπάρχουν δυο χρονικά διαστήματα. Η στιγμή των γεγονότων και η στιγμή που το μαθαίνετε. Η κορη σας όταν σας μίλησε ξέρετε ότι αναφέρεται σε δυο περιστατικά; Μάρτυρας: Ναι.

Εισαγγελέας: Αρα ξέρατε ότι στο τηλεφώνημα που δέχτηκε να πάει στο θέατρο για ένα ρόλο και πήγε χαρούμενη, είχε προηγηθεί το ένα περιστατικό; Μάρτυρας: Ναι τη ρώτησα. Τι σκέφτηκε και γιατί πήγε. Μου είπε πως θεώρησε πως θα της ζητήσει συγγνώμη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments