Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονος που καταγγέλθηκε για κατάχρηση ανηλίκου

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή 53χρονος που καταγγέλθηκε για κατάχρηση ανηλίκου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οδηγείται ο 53χρονος που καταγγέλθηκε για κατάχρηση ανηλίκου με θύμα 13χρονη και μηνυτή τον πατέρα της

Στη φυλακή οδηγείται ο 53χρονος που καταγγέλθηκε για κατάχρηση ανηλίκου με θύμα 13χρονη και μηνυτή τον πατέρα της. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκιση και αποφάσισε να εκτίσει τρεις μήνες από την επιβληθείσα ποινή, ενώ την υπόλοιπη την ανέστειλε.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να προέβη σε άσεμνες χειρονομίες σε βάρος της 13χρονης και της εξιστόρησε σεξουαλικού περιεχομένου γεγονότα, με αναφορές – μεταξύ άλλων – σε πορνογραφικές ταινίες.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την καταγγελία, έγιναν τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής στο σπίτι του 53χρονου (σε περιοχή του δήμου Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης), όπου φιλοξενείτο η ανήλικη, καθώς είναι φίλη με την κόρη της συζύγου του κατηγορούμενου. Μάλιστα, όπως καταγγέλθηκε, η πράξη τελέστηκε στο υπνοδωμάτιο, όπου εκτός από την 13χρονη βρισκόταν (και κοιμόταν) η φίλη της.

Την ίδια μέρα η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε στον πατέρα της τα όσα συνέβησαν και ακολούθησε η καταγγελία και η αυτόφωρη σύλληψη του κατηγορούμενου. Η ποινική δίωξη που του ασκήθηκε ήταν σε βαθμό πλημμελήματος και γι’ αυτό δικάστηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε την κατηγορία.

Νέος εισαγγελέας Αρείου Πάγου ο Ισίδωρος Ντογιάκος – Η Ευαγγελία Νίκα πρόεδρος του ΣτΕ

Ο έμπειρος εισαγγελικός λειτουργός Ισίδωρος Ντογιάκος, ορίστηκε ως ο νέος Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ για τη θέση της προέδρου του ΣτΕ επελέγη η αντιπρόεδρος του Δικαστηρίου, Ευαγγελία Νίκα.

Η επιλογή του έγινε από το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα με κριτήρια αξιοκρατίας, στη λογική ότι οι κορυφαίες θέσεις της δικαστική ιεαραρχίας, οφείλουν να καταλαμβάνονται από ικανούς δικαστικούς. Ο Ισίδωρος Ντογιάκος, που έχει ακόμα μόνον ένα χρόνο, ως θητεία για την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, διαδέχεται τον Βασίλη Πλιώτα, που αποχωρεί λόγω ηλικίας.

Εχει διατελέσει επί χρόνια σε καίριες θέσεις της δικαστικής ιεαραρχίας, ενώ κατά καιρούς στην πολυετή περί τα 40 χρόνια δικαστικής του διαδρομή, έχει χειριστεί πληθώρα υποθέσεων με σημαντικές παραμέτρους με σημαντικότερη την ιστορική πρότασή του για παραπομπή της Χρυσής Αυγής σε δίκη ως εγκληματική οργάνωση και την καταδίκη της.

Ο ίδιος βρέθηκε σε κυκεώνα διώξεων, όταν το 2015 αμφισβητήθηκε από την τότε Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου η εκλογή του στη νευραλγική θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών και συγκρούστηκε μαζί της, με συνέπεια, πειθαρχικές διώξεις και δικαστικές εμπλοκές από τις οποίες, αθωώθηκε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments