Αθλητισμός

Wimbledon: «Αέρας» στους ημιτελικούς ο Κύργιος

Wimbledon: «Αέρας» στους ημιτελικούς ο Κύργιος

Πηγή Φωτογραφίας: ATP Tour

Wimbledon: Ο Νικ Κύργιος, νυν 40ος στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, προκρίθηκε σήμερα (6/7) στους ημιτελικούς του  Γουίμπλεντον, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ

Ο Νικ Κύργιος, νυν 40ος στην παγκόσμια κατάταξη της ATP, προκρίθηκε σήμερα (6/7) στους ημιτελικούς του  Γουίμπλεντον, κάτι που πετυχαίνει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε τουρνουά Γκραν Σλαμ.

Για να τα καταφέρει απέκλεισε με καθαρή νίκη στα τρία σετ τον Χιλιανό Κριστιάν Γκαρίν (43ος στον κόσμο), επικρατώντας με 6-4, 6-3, 7-6/5.

Στα 27 χρόνια του, ο «εκρηκτικός» τενίστας θα προσπαθήσει την Παρασκευή (8/7) να φτάσει στον τελικό του λονδρέζικου Major, όπου είχε ήδη παίξει στους προημιτελικούς το 2014, στην πρώτη συμμετοχή του.

Αντίπαλός του θα είναι ο νικητής που θα προκύψει από τη συνάντηση του Ραφαέλ Ναδάλ (4ος) με τον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς (14ος).

Για πρώτη φορά στα ημιτελικά η Ριμπάκινα

Τη σημαντικότερη διάκριση της ως τώρα καριέρας της σε τουρνουά γκραν σλαμ εξασφάλισε η Ελενα Ριμπάκινα, παίρνοντας την πρόκριση για την τετράδα του Γουίμπλεντον. Στον τελευταίο προημιτελικό του απλού γυναικών, η τενίστρια από το Καζακστάν νίκησε με ανατροπή την Αυστραλή Αϊλα Τομλιάνοβιτς με 4-6, 6-2, 6-3 και πανηγύρισε την πρόκριση στις «4», όπου θα αντιμετωπίσει τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ.

Η Ριμπάκινα, που είναι Νο 23 στη παγκόσμια κατάταξη, μετέχει μόλις για δεύτερη φορά στο λονδρέζικο τουρνουά, έχοντας φτάσει πέρυσι ως τη φάση των «16». Την ίδια χρονιά είχε φτάσει ως τα προημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, που ήταν ως σήμερα η καλύτερη παρουσία της σε γκραν σλαμ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments