Focus

Μισέλ Φάιφερ: Η ταινία που θέλει να ξεχάσει μια για πάντα ότι πήρε μέρος

Μισέλ Φάιφερ: Η ταινία που θέλει να ξεχάσει μια για πάντα ότι πήρε μέρος

Πηγή Φωτογραφίας: Real Style Network- LizDress- Harper's Bazaar

Μισέλ Φάιφερ: Παρόλο που για αρκετά χρόνια υποστήριζε πως φρόντισε να διαλέγει πάντοτε προσεκτικά τους ρόλους της, φαίνεται πως πλέον έχει αναθεωρήσει

Η πενταετής απουσία της Μισέλ Φάιφερ από το Χόλιγουντ προφανώς και δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Στο απόγειο της καριέρας της, η πολυβραβευμένη ηθοποιός αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί για λίγο, παρόλο που δεν ήταν ακριβώς δικής της επιλογής. Όπως εξήγησε μετά την επιστροφή, η εξαφάνιση της από προσώπου γης δεν είχε να κάνει τόσο με την επιθυμία για ένα διάλειμμα από τον χώρο της υποκριτικής, όσο με το να μείνει κοντά στα παιδιά της, ώσπου εκείνα βρουν τον δικό τους δρόμο. H κατάσταση με τους συνεργάτες της άρχισε να γίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, όταν οι απαιτήσεις της υπερβαίνανε σε έναν βαθμό το πραγματικό και γίνονταν εξαιρετικά περίπλοκες.

Αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που την βοήθησαν να λάβει σχετικά γρήγορα την απόφαση εγκατάλειψης της καριέρας της

Η επιστροφή της, ωστόσο, στην μεγάλη οθόνη το 2017 τιμήθηκε πέραν του δέοντος, ενσαρκώνοντας την Mrs Hubbard, μια από τους κύριους υπόπτους του Ηρακλή Πουαρό, στο εμβληματικό best-seller της Αγκάθα Κρίστι, “Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές”. “Αισθάνομαι πραγματικά σαν στο σπίτι μου, όταν βρίσκομαι στο πλατό μιας ταινίας…Ειλικρινά είμαι πιο ισορροπημένος άνθρωπος όταν εργάζομαι” δήλωσε μεταξύ άλλων σε συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό “Interview”.

Ο χρόνος που παρέμεινε εκτός της κινηματογραφικής βιομηχανίας της έδωσε την ευκαιρία να αναλογιστεί την μακρόχρονη πορεία της ως ηθοποιός, ζυγίζοντας τα υπέρ και τα κατά κάθε ταινίας στην οποία πρωταγωνίστησε. Η διαδικασία αυτή την οδήγησε στο συμπέρασμα πως – ευτυχώς – μετανιώνει τελικά μόνο για έναν ρόλο που ανέλαβε, παρά την τεράστια εμπορική επιτυχία που απέσπασε η ταινία με την κυκλοφορία της. Αυτός δεν ήταν άλλος από την Στέφανι Ζινόνε στο cult αμερικανικό μιούζικαλ “Crease 2”. Παρόλο που για αρκετά χρόνια υποστήριζε πως φρόντισε να διαλέγει πάντοτε προσεκτικά τους ρόλους της, φαίνεται πως πλέον έχει αναθεωρήσει, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “μισούσε αυτή την ταινία καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο κακή ήταν”.

Η έλλειψη εμπειρίας, αλλά και η ανάγκη για αναγνώριση παρουσίασαν τον ρόλο της Στέφανι ως ευκαιρία στα ματιά της Φάιφερ, η οποία χωρίς ιδιαίτερη σκέψη αποδέχτηκε την πρόκληση. Μερικά χρόνια αργότερα, όταν ο σκηνοθέτης Τζόναθαν Ντέμι της πρότεινε να συμμετέχει στο καστ της ταινίας “Married to the Mob”, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός κατάλαβε πως η επιλογή της σε διάφορες παραγωγές από τότε και έπειτα δεν θα πρέπει να γίνεται αποκλειστικά και μόνο με βάση την εμφάνιση της, αλλά κυρίως με το ταλέντο της.

“Από εκείνη την ταινία, η αντίληψη μου ως ηθοποιός άλλαξε ολοκληρωτικά” επισήμανε χαρακτηριστικά στο περιοδικό “The New Yorker”

Παρά την απογοήτευση που της προξένησε χρόνια αργότερα το “Grease 2”, η Φάιφερ κατέχει στο ενεργητικό της μια ταινία για την οποία δηλώνει περήφανη. Αν και δεν της αρέσει να μιλάει πολύ για τους ρόλους για τους οποίους διακρίθηκε, κρατώντας χαμηλό προφίλ, για την συμμετοχή της στο “Batman Returns” θα μιλήσει με ευχαρίστηση. Ο ρόλος της Catwoman υπήρξε ο αγαπημένος της και εμείς δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο, αφού η γοητευτική και ταυτόχρονα μυστηριώδης “γατούλα” με την αισθησιακή φωνή και τα καταγάλανα μάτια κέρδισε το κοινό με την μοναδική ερμηνεία της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments