Διεθνή

ΟΗΕ: Πεινάει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού

ΟΗΕ: Πεινάει το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού

Πηγή Φωτογραφίας: Naftemporiki

Σχεδόν ένας στους δέκα κατοίκους του πλανήτη ζει σε συνθήκες πείνας, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε και δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με τα αίτια του θλιβερού φαινομένου να ποικίλουν

Σχεδόν ένας στους δέκα κατοίκους του πλανήτη ζει σε συνθήκες πείνας, σύμφωνα με έκθεση που συνέταξε και δημοσίευσε σήμερα ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, με τα αίτια του θλιβερού φαινομένου να ποικίλουν.

Με βάση τα πορίσματα σχετικής έκθεσης που συντάχθηκε από πέντε διαφορετικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, το 9,8% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε συνθήκες πείνας.

Το 2021, υπήρχαν έως και 828 εκατομμύρια άνθρωποι που υπέφεραν από πείνα σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε από κοινού από διάφορες υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών. Πρόκειται για 46 εκατομμύρια περισσότερα από το 2020 και 103 εκατομμύρια περισσότερα από το 2019. 

Αυτό είναι το τραγικό συμπέρασμα της τελευταίας έκθεσης με τίτλο «Η κατάσταση της επισιτιστικής ασφάλειας και της διατροφής στον κόσμο », που δημοσιεύθηκε από κοινού από τον Οργανισμό Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών, το Διεθνές Ταμείο για την Αγροτική Ανάπτυξη, τον Παγκόσμιο Οργανισμός Υγείας, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων και το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF). 

Μάλιστα, τα στοιχεία που μετρούν αυτή τη μάστιγα είναι ιδιαίτερα πιθανόν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο μέχρι το επόμενο έτος, δεδομένου ότι, από τον περασμένο Φεβρουάριο, η Δύση και η Ρωσία βρίσκονται σε ευθεία αντιπαράθεση, με αφορμή τον πόλεμο που εξακολουθεί στα εδάφη της Ουκρανίας.

Ως κυριότερα αίτια αναφέρονται η άνοδος των τιμών των τροφίμων, των καυσίμων και των λιπασμάτων που βλέπουμε παγκοσμίως λόγω της κρίσης στην Ουκρανία, κρίση που απειλεί να βυθίσει χώρες σε όλο τον κόσμο σε λιμό. Το αποτέλεσμα θα είναι η παγκόσμια αποσταθεροποίηση, η σοβαρή στέρηση τροφίμων και η μαζική μετανάστευση σε άνευ προηγουμένου κλίμακα.

Η κατά το δυνατόν συντομότερη λήξη των εχθροπραξιών στην Ουκρανία, η ολοκλήρωση της ενεργειακής κρίσης και η ορθολογική αντιμετώπιση των μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών θεωρούνται ω παράγοντες, που μπορούν, αναμφίβολα, να συμβάλουν στην πιο ταχεία και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της πείνας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments