Ελλάδα

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων ανοιχτά της Καρύστου – Εισροή υδάτων σε πλοίο στην Πύλο

Σύγκρουση δεξαμενόπλοιων ανοιχτά της Καρύστου – Εισροή υδάτων σε πλοίο στην Πύλο
Δύο περιστατικά σημειώθηκαν σε θαλάσσιες περιοχές ανοιχτά της Καρύστου και της Πύλου, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές

Σύγκρουση δύο δεξαμενόπλοιων σημειώθηκε ανοιχτά της Καρυστού, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κίνδυνος για την υγεία των μελών των πληρωμάτων.

Τα δύο τάνκερ συγκρούστηκαν ελαφρά 10 ναυτικά μίλια νότια της Καρύστου, χωρίς να διαπιστωθεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση.

Πρόκειται για τα δεξαμενόπλοια «Amelia» υπό σημαία Μαλαισίας, με 24μελές πλήρωμα, και το «Tanab», υπό σημαία Μάλτας, με 16μελές πλήρωμα αποτελούμενο από αλλοδαπούς.

Το «Tanab» ήταν κενό φορτίου, ενώ το «Amelia» μετέφερε 30.000 μετρικούς τόνους gasoil.

Στο σημείο όπου βρίσκονται τα δύο δεξαμενόπλοια έφθασε πλωτό του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να ελέγξει από κοντά τα δύο πλοία.

Οι πλοίαρχοι των δύο δεξαμενόπλοιων διαβεβαίωσαν ότι μπορούν να κινηθούν αυτοδύναμα, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Στα δύο τάνκερ απαγορεύτηκε προσωρινά ο απόπλους, ως την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Πύλος: Εισροή υδάτων σε φορτηγό πλοίο

Συναγερμός σήμανες και στη θαλάσσια περιοχή 90 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου, όταν από άγνωστη αιτία σημειώθηκε εισροή υδάτων,  στο μηχανοστάσιο φορτηγού πλοίου υπό σημαία Παναμά με 7μελές πλήρωμα –αποτελούμενο από υπηκόους Βουλγαρίας.

Το πλοίο είναι φορτωμένο με τσιμέντο.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στο σημείο του συμβάντος επιχειρούν τρία παραπλέοντα πλοία, ενώ σπεύδει επίσης ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, προκειμένου, αν χρειαστεί, το πλοίο να εγκαταλειφθεί από το πλήρωμα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στη θαλάσσια περιοχή πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι έντασης 5 μποφόρ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments