Τεχνολογία

Η Apple λανσάρει το Lockdown Mode για να αποκλείσει επιθέσεις spyware σε χρήστες που κινδυνεύουν

Η Apple λανσάρει το Lockdown Mode για να αποκλείσει επιθέσεις spyware σε χρήστες που κινδυνεύουν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Apple ανακοίνωσε ένα νέο χαρακτηριστικό ασφαλείας για την προστασία των χρηστών που κινδυνεύουν από επιθέσεις στον κυβερνοχώρο spyware.

Το Lockdown Mode θα είναι διαθέσιμο το φθινόπωρο με το επόμενο λογισμικό σε όλα τα iPhone, iPad και Mac της εταιρείας. Η ρύθμιση αποκλείει ορισμένες λειτουργίες και εμποδίζει άγνωστα νούμερα να καλούν.

Έρχεται αφότου οι συσκευές της Apple που ανήκουν σε ακτιβιστές, πολιτικούς και δημοσιογράφους μολύνθηκαν με spyware. Η Apple αυτή τη στιγμή μηνύει την ισραηλινή εταιρεία spyware NSO Group, κατηγορώντας την ότι στοχεύει θύματα σε 150 διαφορετικές χώρες με το ισχυρό λογισμικό κατασκοπείας Pegasus.

Το λογισμικό της εταιρείας θα μπορούσε να μολύνει συσκευές iPhone και Android, επιτρέποντας στους χειριστές να εξάγουν μηνύματα, φωτογραφίες και email, να καταγράφουν κλήσεις και να ενεργοποιούν κρυφά μικρόφωνα και κάμερες.

Η NSO Group λέει ότι τα εργαλεία της είναι κατασκευασμένα για να στοχεύουν τρομοκράτες και εγκληματίες και επιμένει ότι προμηθεύει το Pegasus μόνο σε στρατιωτικές, υπηρεσίες επιβολής του νόμου και υπηρεσίες πληροφοριών από χώρες με καλά ιστορικά ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Όταν αποκαλύφθηκε η έκταση της φερόμενης παρακολούθησης τον περασμένο Ιούλιο, η Apple αντιμετώπισε κριτική από ειδικούς σε θέματα απορρήτου και ασφάλειας επειδή δεν προστατεύει τους χρήστες.

Γρήγορα κυκλοφόρησε μια ενημέρωση λογισμικού έκτακτης ανάγκης σε όλες τις συσκευές για να διορθώσει την ευπάθεια που χρησιμοποιούσε κρυφά ο Pegasus για χρόνια. Τώρα η εταιρεία κυκλοφορεί το Lockdown Mode ως ένα ευρύτερο χαρακτηριστικό ασφαλείας που ισχυρίζεται ότι μπορεί να προστατεύσει τις συσκευές από όλα τα γνωστά spyware που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments