Διεθνή

Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί στο Ντονέτσκ

Ουκρανία: Επτά άμαχοι νεκροί στο Ντονέτσκ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Ουκρανία: Συνολικά 7 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία σήμερα Πέμπτη [7/7], ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πάβλο Κιριλένκο

Συνολικά 7 άμαχοι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία σήμερα Πέμπτη [7/7], ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πάβλο Κιριλένκο.

“Οι Ρώσοι σκότωσαν 7 αμάχους”, τρεις στην πόλη Τορέτσκ, δύο στην Αβντιίβκα, έναν στην Κοντέμα και έναν στη Σιβέρσκ, αναφέρει ο Ουκρανός αξιωματούχος σε μήνυμά του στο Telegram, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω. Πυρά από πυροβολικό και πολλαπλούς εκτοξευτήρες ρουκετών δέχθηκαν αρκετές περιοχές της περιφέρειας, ανακοίνωσε παράλληλα σήμερα το πρωί η ουκρανική προεδρία, επικαλούμενη τοπικές αρχές.

Οι Ρώσοι, οι οποίοι δηλώνουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την γειτονική περιφέρεια του Λουχάνσκ, επιδιώκουν τώρα να κατακτήσουν αυτή του Ντονέτσκ ούτως ώστε να καταλάβουν στο σύνολό της την κοιλάδα του Ντονμπάς, την οποία οι αυτονομιστές που υποστηρίζονται από τη Μόσχα ελέγχουν εν μέρει από το 2014.

Στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, η πόλη Σλοβιάνσκ θεωρείται ως ο επόμενος πιθανός στόχος των ρωσικών δυνάμεων βάσει του σχεδίου τους για την κατάκτηση όλης της κοιλάδας του Ντονμπάς, έπειτα από σχεδόν τεσσεράμιση μήνες από τότε που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Την Τρίτη ρωσικές ρουκέτες έπληξαν αγορά στο κέντρο της Σλοβιάνσκ και γύρω δρόμους, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 2 ανθρώπων.

Ζελένσκι: “Ο στρατός της Ρωσίας κατέστρεψε πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο”

Το Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο στο Χάρκοβο (βορειοανατολικά) καταστράφηκε εξαιτίας ρωσικών πυραυλικών πληγμάτων, κατήγγειλε στο βραδινό διάγγελμά του ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Το βασικό κτίριο του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος, αίθουσες παραδόσεων, το μουσείο και η επιστημονική βιβλιοθήκη του χτυπήθηκαν από πυραύλους, απαρίθμησε ο κ. Ζελένσκι. Ο βομβαρδισμός αυτός «χαρακτηρίζει τη ρωσική εισβολή με ακρίβεια 100%. Όταν πρόκειται για τον ορισμό της βαρβαρότητας, αυτό το πλήγμα ανταποκρίνεται περισσότερο στην περιγραφή», επέμεινε. zelensky_3

Ακόμη, ο αρχηγός του ουκρανικού κράτους χαιρέτισε το γεγονός ότι τα όπλα που λαμβάνουν οι δυνάμεις του Κιέβου από τους εταίρους της Ουκρανίας είναι «πολύ ισχυρά» και εξήρε την ακρίβειά τους. Ο ουκρανικός στρατός τα αξιοποιεί για να καταστρέψει αποθήκες και άλλους στόχους που είναι σημαντικοί από τη σκοπιά του ανεφοδιασμού για τα ρωσικά στρατεύματα, πρόσθεσε.

«Αυτό μειώνει τη δυνατότητα του ρωσικού στρατού να συνεχίσει την επίθεση. Οι απώλειες των δυνάμεων κατοχής θα συνεχίσουν να αυξάνονται κάθε εβδομάδα, όπως και η δυσκολία στον ανεφοδιασμό τους», διαβεβαίωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments