Διεθνή

Πούτιν: “Ας δοκιμάσουν οι Δυτικοί να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης”

Πούτιν: “Ας δοκιμάσουν οι Δυτικοί να νικήσουν τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Πούτιν: "Ας δοκιμάσουν!" Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε τους Δυτικούς να νικήσουν τη Ρωσία "στο πεδίο της μάχης" στην Ουκρανία

“Ας δοκιμάσουν!” Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προκάλεσε τους Δυτικούς να νικήσουν τη Ρωσία “στο πεδίο της μάχης” στην Ουκρανία, όπου Αμερικανοί και Ευρωπαίοι επιτάχυναν τις παραδόσεις όπλων στις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου.

Εάν η Δύση θέλει να νικήσει τη Ρωσία στο πεδίο της μάχης, είναι ευπρόσδεκτη να δοκιμάσει, δήλωσε.

“Σήμερα ακούμε ότι θέλουν να μας νικήσουν στο πεδίο της μάχης. Τι μπορούμε να πούμε, ας τους αφήσουμε να δοκιμάσουν. Έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι η Δύση θέλει να μας πολεμήσει μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό. Αυτό είναι τραγωδία για τον ουκρανικό λαό, αλλά φαίνεται ότι όλα οδεύουν προς αυτό”, δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης με τους επικεφαλής των ομάδων της κάτω βουλής του Κοινοβουλίου, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Η Ρωσία “δεν έχει ξεκινήσει ακόμη τα σοβαρά πράγματα” στην Ουκρανία, όπου διεξάγει από τα τέλη Φεβρουαρίου μεγάλη στρατιωτική επίθεση, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, επιβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η Μόσχα παραμένει ανοιχτή στις συνομιλίες με το Κίεβο.

Ο καθένας πρέπει να γνωρίζει ότι δεν έχουμε ξεκινήσει ακόμη τα σοβαρά πράγματα” στην Ουκρανία, είπε ο Πούτιν.

“Ταυτόχρονα, δεν αρνούμαστε τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις. Όμως όσοι τις αρνούνται πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο περισσότερο (θα αρνούνται), τόσο πιο δύσκολο θα τους είναι να διαπραγματευτούν μαζί μας”

Βουλευτής καταζητείται για εσχάτη προδοσία

Ο Ολεξίι Κοβαλιόφ, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, καταζητείται για εσχάτη προδοσία, καθώς έρευνα των ουκρανικών αρχών αποκάλυψε πως έχει ονομαστεί αντιπρόεδρος του συμβουλίου το οποίο ανέλαβε τη διακυβέρνηση στην κατεχόμενη από τα ρωσικά στρατεύματα περιφέρεια της Χερσώνας, ανακοίνωσε χθες η ουκρανική εισαγγελία.

Ο κ. Κοβαλιόφ, ο οποίος φέρεται να επέζησε όταν έγινε απόπειρα δολοφονίας του τον περασμένο μήνα, που κατά πληροφορίες οργανώθηκε από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες, αντιμετωπίζει ποινή ισόβιας κάθειρξης εάν συλληφθεί. ukraine-flag

Ο διορισμός του στο νέο αυτοδιοικητικό συμβούλιο της Χερσώνας ανακοινώθηκε τη Δευτέρα. Ο κ. Κοβαλιόφ είχε εκλεγεί στην ουκρανική Βουλή το 2019, με το κόμμα Υπηρέτης του Λαού του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Όμως αποπέμφθηκε από τις τάξεις του κόμματος και από την ΚΟ στα τέλη Απριλίου, αφού κατηγορήθηκε για συνεργασία με τη Ρωσία. Ο Ιγκόρ Κοβαλιόφ επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την πόλη Γόλα Πρίσταν, τον Απρίλιο. Ο στρατός της Ρωσίας έχει καταλάβει σχεδόν όλη τη Χερσώνα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments