Διεθνή

Νέα τουρκική πρόκληση από τον Μπαχτσελί: Χάρτης με την Κρήτη τμήμα της Τουρκίας

Νέα τουρκική πρόκληση από τον Μπαχτσελί: Χάρτης με την Κρήτη τμήμα της Τουρκίας

Πηγή Φωτογραφίας: TWITTER

Κατά την επίσκεψή του στη έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, έλαβε ως δώρο έναν πίνακα με χάρτη που παρουσιάζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας

Σε μία εκτός ορίων προκλητική κίνηση προέβη ο κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου και επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Κατά την επίσκεψή του στην έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, έλαβε ως δώρο έναν πίνακα με χάρτη που παρουσιάζει τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο -τυπικός- αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται ως τουρκικά,  τα νησιά του Αιγαίου και την Κρητη.

Οι «Γκρίζοι Λύκοι» είναι τουρκική εθνικιστική, φασιστική πολιτική οργάνωση. Ανεπίσημα, είναι η νεολαία του Τουρκικού Κόμματος του Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) και του Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (BBP) και αποτελεί τον κύριο παρακρατικό βραχίονα όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν και κυβερνούν την Τουρκία.

Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi Ülkü Ocakları Genel Merkezimizi ziyaret etti.

Türk Dünyası’nın Bilge Lideri, Liderimiz Sn. Devlet Bahçeli Beyefendi’yi Cenab-ı Allah başımızdan eksik etmesin, uzun ömürler versin.🇹🇷 pic.twitter.com/yFFQJ7Tyqb

— Ülkü Ocakları (@Ulku_Ocaklari) July 9, 2022

Η νέα αυτή πρόκληση έρχεται σε συνέχεια των εμπρηστικών δηλώσεων Ακάρ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, ότι η Τουρκία έχει σχέδια για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, τα οποία θα εφαρμόσει σε διαφορετικές φάσεις και στάδια, αναφορικά με τα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του Αιγαίου, της Ανατολικής Μεσογείου και της Κύπρου.

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρος μας αυτό είπε.. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε  κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι,  βασιζόμενοι σε άλλους. Ελάτε σαν άνθρωποι να κάτσουμε να μιλήσουμε», είπε σε σημείο της συνέnτευξης, εκτοξεύοντας απειλές

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments