Ελλάδα

Χαλκιδική: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο στο Ποσείδι

Χαλκιδική: Άκαρπες οι έρευνες για τον αγνοούμενο στο Ποσείδι

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζει καλό κολύμπι και δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του - Οι έρευνες θα συνεχιστούν όλη τη νύχτα

Χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου νεαρού στη θαλάσσια περιοχή στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν καθόλη τη διάρκεια της νύχτας.

Ο 28χρονος, ο τρίτος της παρέας των φίλων από τη Βόρεια Μακεδονία, που παρασύρθηκαν από τα θαλάσσια ρεύματα, αγνοείται από χθες, ενώ οι δύο φίλοι του, εντοπίστηκαν ζωντανοί, ο ένας άμεσα και ο άλλος μετά από περίπου 20 ώρες, παλεύοντας με τα κύματα, πιασμένος από μία σανίδα.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δεν γνωρίζει καλό κολύμπι και δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του.

Στην επιχείρηση  συμμετέχουν ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας, δύο πλωτά σκάφη του Λιμενικού και δύο παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη. Εθελοντές από την Βάση Ετοιμότητας Κασσάνδρας της εθελοντικής ομάδας του Ο.Φ.Κ.Α.Θ παίρνουν επίσης μέρος στις έρευνες.

Ο Επίτιμος Πρόξενος της Βόρειας Μακεδονίας στην Ελλάδα εξέφρασε την ελπίδα να βρεθεί σώο και το άλλο παιδί, ενώ δεν έκρυψε τη χαρά του για την ευτυχή έκβαση της έρευνας για τον 30χρονο.

Το χρονικό

Ο διασωθέντας γιόρταζε τα γενέθλιά του μαζί με ακόμη πέντε φίλους του στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής. Γύρω στις 5:00 το απόγευμα του Σαββάτου και παρά τη φουρτουνιασμένη θάλασσα, αποφάσισαν να βουτήξουν.

Οι τρεις νεαροί άρχισαν να κολυμπούν από την ήρεμη πλευρά της παραλίας αλλά γρήγορα παρασύρθηκαν από τα άγρια κύματα. Η Μύτη στον κάβο του Ποσειδίου είναι πολύ επικίνδυνη, καθώς ακόμα και όταν δεν έχει αέρα έχει πολλά ρεύματα.

Ο πρώτος της παρέας, ένας 25χρονος, εντοπίστηκε αμέσως από έναν σέρφερ, περισυνελέγη από το Λιμενικό και διεκομίστηκε στο νοσοκομείο. “Προσπαθούσα να παραμείνω ήρεμος και να μείνω στην επιφάνεια του νερού. Κοντά σε εμένα ήταν ο άλλος φίλος μου, τον τρίτο δεν τον έβλεπα καθόλου. Ξαφνικά, τον έχασα και αυτόν μέσα σε δευτερόλεπτα” δήλωσε λίγο μετά τη διάσωσή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments