Διεθνή

Μπλίνκεν: Μεταβαίνει στην Ιαπωνία μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Μπλίνκεν: Μεταβαίνει στην Ιαπωνία μετά τη δολοφονία του Σίνζο Άμπε

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπλίνκεν: Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα [11/7] την Ιαπωνία προκειμένου να εκφράσει προσωπικά τα συλλυπητήριά του μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί αύριο Δευτέρα [11/7] την Ιαπωνία προκειμένου να εκφράσει προσωπικά τα συλλυπητήριά του μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε την Παρασκευή, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ύστερα από την επίσκεψή του στην Ταϊλάνδη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Τόκιο και «θα εκφράσει τα συλλυπητήρια του στον ιαπωνικό λαό» κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που θα έχει με ανώτερους αξιωματούχους, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις.

Ο άνδρας που δολοφόνησε τον Σίνζο Άμπε πίστευε ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας συνδεόταν με μια θρησκευτική οργάνωση, την οποία κατηγορεί για την οικονομική καταστροφή της μητέρας του και είχε περάσει μήνες σχεδιάζοντας την επίθεση με ένα αυτοσχέδιο όπλο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο 41χρονος άνεργος Τετσούγια Γιαμαγκάμι ταυτοποιήθηκε ως ο δολοφόνος του Άμπε μετά την προβολή βίντεο από την ιαπωνική τηλεόραση που δείχνει έναν άνδρα να πλησιάζει ψύχραιμα τον πρώην πρωθυπουργό και να τον πυροβολεί πισώπλατα.

Γέλεν: Ακυρώνει μέρος της επίσκεψής της στην Ιαπωνία μετά τη δολοφονία Άμπε

Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ ακύρωσε μέρος της επίσκεψής της στην Ιαπωνία την ερχόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα η Τζάνετ Γέλεν, ακύρωσε την επίσκεψή της στο λιμάνι της Γιοκοχάμα, μετά τη δολοφονία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών το Σάββατο.

Ο Άμπε πυροβολήθηκε θανάσιμα την Παρασκευή ενώ εκφωνούσε προεκλογική ομιλία σε μια γωνία του δρόμου στη δυτική πόλη Νάρα. Η Yellen επρόκειτο να επισκεφθεί το λιμάνι της Γιοκοχάμα την Τρίτη για να συμμετάσχει σε μια στρογγυλή τράπεζα με επικεφαλής των επιχειρήσεων, να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις και να εκφωνήσει μια ομιλία.

Ο αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών είπε ότι οι διμερείς συναντήσεις της Γέλεν στην Ιαπωνία θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούνται. Έχει προγραμματιστεί να συναντηθεί με τον Ιάπωνα ομόλογό της, την Τρίτη.

Θα συναντηθεί επίσης με αξιωματούχους από τη Νότια Κορέα και άλλες οικονομίες της G20, καθώς επιδιώκει να δημιουργήσει υποστήριξη για ένα ανώτατο όριο τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της στην Ασία, δήλωσε την Παρασκευή το υπουργείο Οικονομικών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments