Αθλητισμός

NBA: Νέες διαφοροποιήσεις στους κανονισμούς την επόμενη σεζόν

NBA: Νέες διαφοροποιήσεις στους κανονισμούς την επόμενη σεζόν

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

NBA: Το ΝΒΑ ενδέχεται να αρχίσει να τιμωρεί τις ομάδες που σταματούν τον αιφνιδιασμό ενός αντιπάλου με φάουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας από το Yahoo Sports, το οποίο επικαλείται πηγές του πρωταθλήματος

Το ΝΒΑ ενδέχεται να αρχίσει να τιμωρεί τις ομάδες που σταματούν τον αιφνιδιασμό ενός αντιπάλου με φάουλ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Δευτέρας από το Yahoo Sports, το οποίο επικαλείται πηγές του πρωταθλήματος.

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού του πρωταθλήματος, η οποία ξεκίνησε τις συνεδριάσεις στο Λας Βέγκας το περασμένο Σαββατοκύριακο, προχωρά με μια πρόταση που θα έδινε στην ομάδα που θα υποστεί φάουλ στο παιχνίδι μια ελεύθερη βολή καθώς και την κατοχή. Μέχρι τώρα, η ομάδα που δεχόταν φάουλ έπαιρνε μόνο την κατοχή της μπάλας.

Το λεγόμενο “take foul” υπόκειται σε αυξημένο έλεγχο επειδή επιτρέπει στις ομάδες να αναιρούν τις ευκαιρίες αιφνιδιασμού των αντιπάλων τους, ειδικά όταν ο αντίπαλος βγαίνει στην επίθεση με παίκτη παραπάνω. Η συγκεκριμένη τακτική επιβραδύνει και τον ρυθμό του παιχνιδιού.

Οι συστάσεις της επιτροπής, συμπεριλαμβανομένης μιας άλλης που ασχολείται με τη συμπεριφορά των παικτών στον πάγκο, αναμένεται να εγκριθούν όταν υποβληθούν στο διοικητικό συμβούλιο του πρωταθλήματος, ανέφεραν οι πηγές στο Yahoo Sports.

Ένα από τα λίγα θέματα του πάγκου αφορά στους παίκτες που παραμένουν όρθιοι κατά μεγάλα διαστήματα αντί να κάθονται στις θέσεις τους κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι οπαδοί που κάθονται πίσω από τους πάγκους των ομάδων, συνήθως σε ακριβά καθίσματα, έχουν παραπονεθεί ότι παρεμποδίζεται η θέα τους για το παιχνίδι.

Η επιτροπή εξετάζει αυστηρότερες ποινές για τους παίκτες που δεν μπορούν να μείνουν καθισμένοι, σύμφωνα με την έκθεση. Οι παραβιάσεις του πάγκου οδήγησαν σε πρόστιμα ύψους 175.000 δολαρίων εναντίον των Ντάλας Μάβερικς κατά τη διάρκεια των playoffs της περασμένης σεζόν.

Οι κινήσεις των ομάδων στη Free Agency

Μπορεί η μεγαλύτερη είδηση να ήταν το αίτημα του Κέβιν Ντουράντ για ανταλλαγή, ωστόσο υπήρξαν πολλές αλλαγές και συμφωνίες, κατά την πρώτη ημέρα της Free Agency

Ο Νίκολα Γιόκιτς συμφώνησε με τους Νάγκετς και θα πάρει το μεγαλύτερο συμβόλαιο στην Ιστορία της λίγκας. Ο Σέρβος σέντερ θα πάρει 264 εκ. δολάρια (το ποσό μπορεί να φτάσει και τα 270 εκ. δολάρια) για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Πενταετές συμβόλαιο συμφώνησε και ο Μπράντλεϊ Μπιλ, που θα παραμείνει στους Ουάσινγκτον Ουίζαρντς. Ο Μπιλ θα λάβει 251 εατομμύρια δολάρια. Στους Ουίζαρντς θα συνεχίσει την καριέρα του και ο Ντέλον Ράιτ που θα λάβει 16 εκατομμύρια δολάρια για δύο χρόνια. Στο Φοίνιξ θα παραμείνει ο Ντέβιν Μπούκερ, που συμφώνησε για 4 χρόνια και 214 εκατομμύρια δολάρια με τους Σανς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments