Αθλητισμός

Super League: Τεχνικός σύμβουλος και εκπαιδευτής ο Κλάτενμπεργκ

Super League: Τεχνικός σύμβουλος και εκπαιδευτής ο Κλάτενμπεργκ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Super League: Λίγες ώρες μετά την πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, για την πρόσληψη του Στέφεν Μπένετ στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η Super League αποφάσισε να αξιοποιήσει σε διαφορετικό πόστο τον μέχρι τώρα αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ

Λίγες ώρες μετά την πρόταση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, για την πρόσληψη του Στέφεν Μπένετ στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, η Super League αποφάσισε να αξιοποιήσει σε διαφορετικό πόστο τον μέχρι τώρα αρχιδιαιτητή, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Με δέκα ψήφους υπέρ, δύο κατά και δύο ΠΑΕ που επιφυλάχθηκαν, το Δ.Σ. του συνεταιρισμού αποφάσισε την πρόσληψη του Κλάτενμπεργκ σε ρόλο τεχνικού συμβούλου και εκπαιδευτή διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας. Στη σχετική ανακοίνωση της Super League προστίθεται με νόημα ότι η απόφαση αυτή θα έχει εφαρμογή «… εφόσον (σ.σ. ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ) δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League».

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε τη σύσταση ομάδας εργασίας, που θα επεξεργαστεί «το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Τέλος, το Δ.Σ. εξουσιοδότησε ομόφωνα τον πρόεδρο του συνεταιρισμού, Βαγγέλη Μαρινάκη, να ξεκινήσει διευρευνητικές συζητήσεις με τηλεοπτικούς παρόχους, ενόψει της εφαρμογής της κεντρικής διαχείρισης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος από την επόμενη περίοδο (2023-24).

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Super League μετά το πέρας του Δ.Σ.:

«Κατά πλειοψηφία (10 ΠΑΕ υπέρ, 2 ΠΑΕ κατά, 2 ΠΑΕ επιφυλάχθηκαν), οι ΠΑΕ-Μέλη της Super League αποφάσισαν την πρόσληψη του κ. Mark Clattenburg ως Τεχνικού Συμβούλου και Εκπαιδευτή Διαιτησίας, προκειμένου να εφαρμόσει τη δομή της επαγγελματικής διαιτησίας, διατηρώντας τις αρμοδιότητές του για λογαριασμό της Super League, εφόσον δεν παραμείνει ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θέση την οποία στηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία του Δ.Σ. της Super League.

Ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Super League για την έναρξη διερευνητικών συζητήσεων με τηλεοπτικούς παρόχους, για την υλοποίηση της Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων, από την αγωνιστική περίοδο 2023-24.

Ομάδα εργασίας αποτελούμενη από την αναπλ. πρόεδρο του Δ.Σ. και στελέχη ΠΑΕ-Μελών της Super League θα επεξεργαστεί, το συντομότερο δυνατόν, το στρατηγικό σχεδιασμό για την αλλαγή του υφιστάμενου πλαισίου λειτουργίας της διαιτησίας, την εγκαθίδρυση συστήματος επαγγελματικής διαιτησίας και την εν γένει θεσμική ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments