Ελλάδα

Φωτιά τώρα: Έπεσε ελικόπτερο στη Σάμο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς – Δύο οι διασωθέντες

Φωτιά τώρα: Έπεσε ελικόπτερο στη Σάμο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς – Δύο οι διασωθέντες

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου. Samos24

Φωτιά τώρα: Ελικόπτερο κατέπεσε την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παλαιοχώρι της Σάμου

Ελικόπτερο κατέπεσε την ώρα της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Παλαιοχώρι της Σάμου. To εναέριο μέσο της πυροσβεστικής έπεσε στη θάλασσα βόρεια του νησιού που είχε σταλεί νωρίτερα για κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή που έχει ξεσπάσει από τις 14.00.

Ήδη στον όρμο Πλάκας έχει ξεκινήσει αποστολή έρευνας διάσωσης ενώ στο ελικόπτερο βρίσκεται τριμελές πλήρωμα. Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους του νησιού ο πιλότος είναι νεκρός και το ελικόπτερο ανήκει στην πυροσβεστική.

Μάλιστα το τοπικό μέσο ενημέρωσης samos24.gr, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

Σάμος: Έπεσε ελικόπτερο που έπαιρνε μέρος στην κατάσβεση της φωτιάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ελικοπτέρου ήταν τριμελές, με ξένους πιλότους και Έλληνα σύνδεσμο.

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου. Τα τρία μέλη του πληρώματος είναι δύο αλλοδαποί, οι χειριστές του ελικοπτέρου και ένας Έλληνας, αξιωματικός σύνδεσμος για τη συνεργασία και τη συνεννόηση των πιλότων με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην θαλάσσια τοποθεσία της Πλάκας Σάμου, έχει ξεκινήσει αποστολή έρευνας διάσωσης. Στο ελικόπτερο επέβαινε τριμελές πλήρωμα από το εξωτερικό και Έλληνας σύνδεσμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από Σάμο 16:39 και το ατύχημα συνέβη 17:55. Στην περιοχή που επιχειρούσε κατάσβεση επικρατούν άνεμοι 6 μποφόρ. Το πλήρωμα του Ε/Π ήταν ένας Ρουμανος, δύο Μολδαβοι και ένας Έλληνας μεταφραστής. Στην περιοχή ξεκίνησε άμεσα έρευνες το δεύτερο Mi8 και έχει φθάσει και το πλοίο του λιμενικού.

Οδηγίες σε περίπτωση πυρκαγιάς

  • Φεύγεις όταν η φωτιά είναι ακόμα μακριά: Πήγαινε έναντι του Ανέμου. Με τον δυνατό αέρα, τη φωτιά τη βλέπεις να είναι στα 1000 μέτρα και σε λίγα λεπτά είναι στα πόδια σου. Μην κάτσεις να βλέπεις. Μη σκέφτεσαι το σπίτι σου ή το κτήμα σου. Ειδοποίησε τον κόσμο και φύγετε. Θα φύγεις προς την κατεύθυνση που έρχεται ο άνεμος – δηλαδή να έχεις τον άνεμο να σου κτυπά στο πρόσωπο. (Αν ο άνεμος φυσά προς τη φωτιά από όπου βρίσκεστε, τρέξτε κόντρα στον άνεμο. Αν ο άνεμος φυσάει πίσω από τη φωτιά προς εσάς, τρέξτε κάθετα της φωτιάς).
  • Πυρκαγιά στα πεύκα – να την πάρεις πολύ στα σοβαρά, να βγεις από την περιοχή αμέσως: Το πεύκο είναι το πιο δύσκολο, είναι ξηρό με ρετσίνι, φλεγόμενα κουκουνάρια που σκάνε και με το έδαφος γεμάτο πευκοβελόνα. Ο πιο φυσικός εύφλεκτος συνδυασμός! Αν συνδυάσεις και τις εκρήξεις από τα καύσιμα των καμένων αυτοκινήτων μιλάμε για τον πιο δύσκολο συνδυασμό. Πρέπει να βγεις από το δάσος. Κινήσου προς χαμηλότερο υψόμετρο! Αυτό επειδή οι ζεστές μάζες αέρος της πυρκαγιάς κινούνται προς τα πάνω.
  • Η Φωτιά ακολουθεί τον καπνό: Όταν βλέπεις τη φωτιά στο απέναντι βουνό και ο καπνός έρχεται κατά εσένα είναι βασική αρχή ότι η φωτιά θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Αν έρχεται ο καπνός πάνω σου, τρέξε φύγε. Αν δεν καταλαβαίνεις προς τα που πάει ο καπνός: Κοίτα ψηλά στον ουρανό όπου είναι πιο σωστή η κίνηση του.
  • Αν σου έχει κοντέψει ήδη ο καπνός: Βρέξε τον Εαυτό σου/Κάλυψε το στόμα σου. Βασική αρχή -Δεν Χάνεις την Ψυχραιμία σου. Βάζεις σε σένα και σε όποιον έχεις δικό σου μαζί βρεγμένη πετσέτα η μπλούζα στο πρόσωπο και φεύγεις όσο η φωτιά είναι ακόμα μακριά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments