Διεθνή

OHE: Τα δύο τρίτα των Ουκρανών προσφύγων δεν επιστρέφουν στην εμπόλεμη χώρα

OHE: Τα δύο τρίτα των Ουκρανών προσφύγων δεν επιστρέφουν στην εμπόλεμη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: guardian

Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, ελπίζουν να επιστρέψουν τελικά στην πατρίδα τους, σύμφωνα με την έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες

Σχεδόν τα δύο τρίτα των προσφύγων από την Ουκρανία αναμένουν να παραμείνουν στις χώρες υποδοχής τους έως ότου υποχωρήσουν οι εχθροπραξίες και η κατάσταση ασφαλείας βελτιωθεί μετά τη ρωσική εισβολή, σύμφωνα με έρευνα της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες.

Οι περισσότεροι από τους Ουκρανούς πρόσφυγες, κυρίως γυναίκες και παιδιά, ελπίζουν να επιστρέψουν τελικά στην πατρίδα τους, σύμφωνα με έρευνα σε περίπου 4.900 άτομα από την Ουκρανία που ζουν τώρα στην Τσεχία, την Ουγγαρία, τη Μολδαβία, την Πολωνία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. Η έρευνα διεξήχθη από τα μέσα Μαΐου έως τα μέσα Ιουνίου.

Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες αναφέρει ότι περισσότεροι από 5,6 εκατομμύρια πρόσφυγες καταγράφονται πλέον σε όλη την Ευρώπη, με σχεδόν 8,8 εκατομμύρια ανθρώπους να περνούν από την Ουκρανία και σχεδόν 3,3 εκατομμύρια να επανέρχονται από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

“Ανυπομονούν να επανενωθούν με τους φίλους και την οικογένειά τους και ανησυχούν για όσους έμειναν πίσω. Οι περισσότεροι θέλουν να περιμένουν μέχρι να υποχωρήσουν οι εχθροπραξίες”, ανέφερε η έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη.

Από αυτούς που επιδιώκουν να επιστρέψουν, το 40% σχεδίαζε να το κάνει τον επόμενο μήνα, είπε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προσθέτοντας ότι μεγαλύτερο ποσοστό προσφύγων από την πρωτεύουσα Κίεβο και περιοχές στα δυτικά σχεδίαζε να επιστρέψει εν αντιθέσει με αυτούς που έφτασαν από τα ανατολικά και τα βόρεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments