Οδηγός

Φοιτητικό επίδομα: Πως θα πάρετε τα 1.000 ευρώ – Προθεσμίες και κριτήρια

Φοιτητικό επίδομα: Πως θα πάρετε τα 1.000 ευρώ – Προθεσμίες και κριτήρια
Φοιτητικό επίδομα: Ταχύτατα πρέπει να κινηθούν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ

Ταχύτατα πρέπει να κινηθούν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ καθώς οι προθεσμίες για την υποβολή ήδη “τρέχουν”.

Οι προϋπόθεση για την υποβολή της αίτησης είναι:

  • ο φοιτητής για τον οποίο χορηγείται το επίδομα, να είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλης χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Η υπηκοότητα συνδέεται μόνο με το πρόσωπο του φοιτητή και όχι με των γονέων ή κηδεμόνων αυτού)
  • να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ
  • να έχει Α.Φ.Μ.

Υπενθυμίζεται ότι ο ενδιαφερόμενος φοιτητής θα πρέπει να έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021,  καθώς σε αντίθετη περίπτωση η αίτησή του θα απορριφθεί αυτόματα με την υποβολή της.

Τι άλλο θα πρέπει να προσέχει ο δυνητικός δικαιούχος;

  • Μη υπέρβαση του προβλεπόμενου, από τον κανονισμό σπουδών, χρονικού ορίου εξαμήνων φοίτησης.
  • Επιτυχής εξέταση στα μισά μαθήματα του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους, σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.
  • Μισθωτήριο συμβόλαιο: Η μίσθωση θα πρέπει να είναι σε ισχύ για τουλάχιστον έξι μήνες εντός του ακαδ. έτους 2021-2022. Σε περίπτωση διαμονής σε πανσιόν ή ξενοδοχείο προσκομίζεται βεβαίωση παραμονής και απόδειξη παροχής υπηρεσιών εξάμηνης τουλάχιστον διάρκειας. Η μίσθωση θα πρέπει να αφορά ακίνητο που βρίσκεται στον ίδιο Καλλικρατικό Δήμο με αυτόν της πόλης σπουδών του φοιτητή.

Υποβολή των αιτήσεων

Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις που αφορούν στη χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022, μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, στην ειδική εφαρμογή για το στεγαστικό επίδομα https://stegastiko.minedu.gov.gr.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments