Αθλητισμός

Euroleague: Εντός Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός – Εκτός με Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Euroleague: Εντός Ρεάλ Μαδρίτης ο Παναθηναϊκός – Εκτός με Μπαρτσελόνα ο Ολυμπιακός στην πρεμιέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Euroleague: Με ελληνοϊσπανικά ντέρμπι, θα αρχίσει η σεζόν της Euroleague το διήμερο 6 και 7/10, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενεί τη Ρεάλ και ο Ολυμπιακός πηγαίνει στη Βαρκελώνη

Με δύο δυνατά ελληνοϊσπανικά ντέρμπι, θα αρχίσει η εφετινή σεζόν της Euroleague το διήμερο 6 και 7 Οκτωβρίου. Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή, στην πρεμιέρα, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τη Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ ο Ολυμπιακός θα αγωνισθεί εκτός έδρας κόντρα στη Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Υπενθυμίζεται, ότι από την φετινή διοργάνωση θα απουσιάζουν οι ρωσικές ομάδες (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν και Ζενίτ) που αποβλήθηκαν λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Παράλληλα ξεχωρίζει ο ισπανικός εμφύλιος, ανάμεσα στη Βαλένθια και τη Μπασκόνια, ενώ η Πρωταθλήτρια Αναντολού Εφές θα φιλοξενήσει τον ιδιαίτερα ενισχυμένο Ερυθρό Αστέρα

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής έχει ως εξής:

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης Βιλερμπάν – Αρμάνι Μιλάνο Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ζάλγκιρις Κάουνας Μπάγερν – Φενέρμπαχτσε Βαλένθια – Μπασκόνια Αναντολού Εφές – Ερυθρός Αστέρας Άλμπα Βερολίνου – Παρτίζαν Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός Βίρτους Μπολόνια – Μονακό

Αποκλεισμός από τους αγώνες για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τον αποκλεισμό της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τα φετινά παιχνίδια της Euroleague αποφάσισε η πρώτη γενική συνέλευση της διοργάνωσης, η οποία έγινε χωρίς τον Τζόρντι Μπερτομέου. Παρόλα αυτά ο ρωσικός σύλλογος θα μετέχει κανονικά και θα παραμένει ενεργός στη λήψη αποφάσεων.

Η “ρωσική αρκούδα” παραμένει ισότιμο μέλος σε όλες τις αποφάσεις που θα λαμβάνονται για την Euroleague και όχι μόνο. Για την τελευταία απόφαση, οι ψήφοι ήταν 15-5. Μειοψήφησε το μπλοκ των τριών ισπανικών (Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια) και των δύο τουρκικών ομάδων (Εφές, Φενέρμπαχτσε). euroleague-ball_1

Οι Μέτοχοι της Euroleague Commercial Assets συνεδρίασαν την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022 και έλαβαν τις ακόλουθες αποφάσεις:

1. Επανεξέταση και έγκριση της λίστας των ομάδων που συμμετέχουν στις διοργανώσεις της Turkish Airlines EuroLeague και 7DAYS EuroCup 2022-2023.

2. Τροποποίηση του καταστατικού των αγώνων της EuroLeague με την προσθήκη νέου άρθρου που διέπει τις συνέπειες της εφαρμογής του άρθρου 151 («απρόβλεπτες περιστάσεις»), ιδίως τον περιορισμό των επιπτώσεων στα δικαιώματα των αδειοδοτημένων σωματείων όσον αφορά τη συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments