Ελλάδα

Δίκη Λιγνάδη: Άμεση παρέμβαση από την Εισαγγελέα – Ορατό το ενδεχόμενο έφεσης

Δίκη Λιγνάδη: Άμεση παρέμβαση από την Εισαγγελέα – Ορατό το ενδεχόμενο έφεσης

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δίκη Λιγνάδη: Η απόφαση για την προσωρινή αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφερε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Εφετών

Η απόφαση για την προσωρινή αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφερε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Εφετών, όπου μελετά να κάνει έφεση στην ως προς την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Έπειτα από επείγουσα παραγγελία που έδωσε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Μάλιστα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Τις επόμενες ημέρες η Εισαγγελία Εφετών θα μελετήσει τόσο το εάν είναι επαρκώς αιτιολογημένες οι αποφάσεις της πλειοψηφίας των δικαστών για την αθώωση του σκηνοθέτη για τον ένα από τους τρεις βιασμούς, ενώ θα αξιολογήσει και τις ποινές που επιβλήθηκαν για τους δύο βιασμούς που καταδικάστηκε, αλλά και την απόφαση χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη του

Εκτός φυλακής είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ύστερα από την απόφαση που πήρε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, αλλά δε θα επιστρέψει άμεσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρώ (έως 29/7). lignadis-diki

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην του δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση. «Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο» σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments