Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Αποφυλακίστηκε μια μέρα από την καταδίκη του σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς

Δημήτρης Λιγνάδης: Αποφυλακίστηκε μια μέρα από την καταδίκη του σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Δημήτρης Λιγνάδης: Το μεσημέρι της Πέμπτης [14/7] ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε εκτός φυλακής. "Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια" δήλωσε λίγο μετά την αποφυλάκιση του

Το μεσημέρι της Πέμπτης [14/7] ο Δημήτρης Λιγνάδης βρέθηκε εκτός φυλακής. Ο γνωστός σκηνοθέτης βρήκε τις 30.000 ευρώ που απαιτούνταν, πλήρωσε την εγγύηση και έτσι αποφυλακίστηκε.

Παρόλα αυτά, λίγο νωρίτερα, η Εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσει έφεση για την απόφαση και πλέον όλα είναι ανοιχτά.

Η απόφαση του δικαστηρίου να καταδικάσει, χωρίς ελαφρυντικά, τον Δημήτρη Λιγνάδη για δυο βιασμούς σε συνολικά 12 χρόνια κάθειρξης αλλά να τον αφήσει ελεύθερο με όρους έως την εκδίκαση της έφεσής του προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, ακόμη και πολύ κόντρα. Η αποφυλάκιση του γνωστού ηθοποιού και σκηνοθέτη έγινε από τις φυλακές Κορυδαλλού, όπου είχε μεταφερθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο λόγω της δίκης του.

Ύστερα από 17 μήνες προφυλάκισης και την επομένη της καταδίκης του χωρίς ελαφρυντικά σε 12 χρόνια για δυο βιασμούς, ο γνωστός ηθοποιός και σκηνοθέτης αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συνοδευόμενος από τον συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η κοινή γνώμη εξαπατήθηκε και πως ο ίδιος θα δικαιωθεί στο Εφετείο.

«Δεν είναι η στιγμή να πω πολλά. Ποτέ δεν πίστευα ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα παρασυρθεί όπως και δεν παρασύρθηκε. Ίσως να παρασύρθηκε μέρος της κοινής γνώμης. 1,5 χρόνο έπαιζαν μπάλα μόνοι τους. Τώρα δικαιούμαι να μιλήσω κι εγώ. Θα δικαιωθώ στο Εφετείο και θα αποκατασταθεί η αλήθεια» είπε αρχικά ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Άμεση παρέμβαση από την Εισαγγελέα – Ορατό το ενδεχόμενο έφεσης

Η απόφαση για την προσωρινή αθώωση του Δημήτρη Λιγνάδη από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας έφερε την παρέμβαση της Εισαγγελέως Εφετών, όπου μελετά να κάνει έφεση στην ως προς την χορήγηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι να δικαστεί από το Εφετείο.

Έπειτα από επείγουσα παραγγελία που έδωσε προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Μαρία Γκανέ ζήτησε να της διαβιβαστούν άμεσα τα πρακτικά και η χθεσινή απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για τον Δημήτρη Λιγνάδη προκειμένου να μελετηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης. lignadis-diki_1

Μάλιστα, η κυρία Γκανέ ζήτησε από τον εισαγγελέα της έδρας Κωνσταντίνο Κούντρια να της διαβιβάσει άμεσα την αναφορά του, στην οποία θα περιλαμβάνονται οι προτάσεις του επί της ενοχής, των ποινών και της αναστολής εκτέλεσης της ποινής του, οι αποφάσεις και οι μειοψηφίες τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments