Διεθνή

Ισπανία: Δωρεάν μετακινήσεις με τρένα – Δείτε πού

Ισπανία: Δωρεάν μετακινήσεις με τρένα – Δείτε πού

Πηγή Φωτογραφίας: spainsnews

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες λαμβάνουν μέτρα στο πλαίσιο της ενεργειακής ανακούφισης μειώνοντας τις τιμές εισιτηρίων σε μέσα μαζικής μεταφοράς
Από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι επιβάτες θα μπορούν να ταξιδεύουν δωρεάν σε διάφορα τρένα που λειτουργούν από το δημόσιο δίκτυο τρένων Renfe.
Η ισπανική κυβέρνηση ανακοίνωσε εκπτώσεις 100%, ενώ έχει ήδη μιεώσει στο μισό τις τιμές των δημόσιων μεταφορών στις κρατικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ισπανία, λόγω της ραγδαίας αύξησης των ρυθμών ενέργειας και πληθωρισμού.
Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Πέδρο Σάντσεζ ανακοίνωσε ότι τα εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών για τα τρένα που λειτουργούν από τις δημόσιες υπηρεσίες του δικτύου Cercanías, Rodalies και Media Distance (ισοδύναμα με τοπικά και μεσαίας απόστασης) θα είναι δωρεάν από την 1η Σεπτεμβρίου έως το τέλος του το έτος.
Το μέτρο εξαιρεί τα εισιτήρια ενός ταξιδιού ή τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση TVE. Τα εισιτήρια πολλαπλών ταξιδιών περιλαμβάνουν τουλάχιστον 10 ταξίδια με επιστροφή.

Εξοικονόμηση χρημάτων και περιβάλλοντος

«Αυτό το μέτρο ενθαρρύνει στο μέγιστο τη χρήση αυτού του τύπου συλλογικών δημόσιων συγκοινωνιών για την εξασφάλιση της απαραίτητης καθημερινής μετακίνησης με ένα ασφαλές, αξιόπιστο, άνετο, οικονομικό και βιώσιμο μέσο μεταφοράς, εν μέσω των έκτακτων συνθηκών της σταθερής αύξησης των τιμών της ενέργειας και των καυσίμων », ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ισπανικό υπουργείο Μεταφορών.
Το καθεστώς Renfe ανακοινώθηκε λίγο μετά τη δέσμευση της ισπανικής κυβέρνησης για μείωση κατά 50% στα τέλη δημόσιας συγκοινωνίας για τις κρατικές μεταφορές.
Η Ισπανία δεν είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που έχει λάβει μέτρα για τη μείωση του κόστους των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Τον περασμένο μήνα, η Γερμανία κυκλοφόρησε ένα απεριόριστο μηνιαίο εισιτήριο δημόσιας συγκοινωνίας 9 € που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τοπικές και περιφερειακές συγκοινωνίες σε όλη τη χώρα. Η συμφωνία, μέρος ενός κυβερνητικού πακέτου ενεργειακής ανακούφισης, έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου.
Στα τέλη του 2021, η Αυστρία εισήγαγε ένα «κλιματικό εισιτήριο» με μεγάλη έκπτωση που ισχύει για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη χώρα, με στόχο να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να αφήνουν τα αυτοκίνητά τους στο σπίτι.
Το Klimaticket κοστίζει 1.095 € ετησίως.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments