Διεθνή

Σούνακ: “Να με κρίνετε από τη θητεία μου, όχι από το λογαριασμό μου στην τράπεζα”

Σούνακ: “Να με κρίνετε από τη θητεία μου, όχι από το λογαριασμό μου στην τράπεζα”

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σούνακ: Η νίκη του Ρίσι Σούνακ, στον πρώτο γύρο των εκλογών για την αρχηγία των Συντηρητικών, έφερε ποικίλες αντιδράσεις μιας και βγήκαν δημοσιεύματα για υπερβολικά πλούτη

Η νίκη του Ρίσι Σούνακ, στον πρώτο γύρο των εκλογών για την αρχηγία των Συντηρητικών, έφερε ποικίλες αντιδράσεις μιας και βγήκαν δημοσιεύματα για υπερβολικά πλούτη και έσπευσε να δώσει την απάντηση του για όλα όσα ισχυρίζονται.

Ο Σούνακ υποστήριξε ότι διαθέτει την εμπειρία για να διαχειριστεί σκληρές προκλήσεις. Όπως είπε η πρώτη προτεραιότητά του στην οικονομία, αν γίνει πρωθυπουργός, είναι να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό και όχι οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουν δεσμευτεί κάποιοι από τους αντιπάλους του στην κούρσα διαδοχής.

«Νομίζω ότι η υπ’ αριθμόν ένα προτεραιότητά μας είναι η μείωση του πληθωρισμού και όχι η επιδείνωση της κατάστασης. Θα μειώσω τους φόρους σε αυτό το κοινοβούλιο, αλλά θα το κάνω με υπευθυνότητα, γιατί δεν μειώνω φόρους για να κερδίσω εκλογές, κερδίζω εκλογές για να μειώσω φόρους», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως ο Σούνακ, ήταν υπουργός Οικονομικών η παραίτηση του οποίου την περασμένη εβδομάδα συνέβαλε στην πτώση της κυβέρνησης του Τζόνσον. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν κρίνει τους ανθρώπους από τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, αλλά από τον χαρακτήρα τους και ελπίζει και οι άλλοι να κάνουν το ίδιο.

Ερωτηθείς αν αντιλαμβάνεται τις οικονομικές πιέσεις στη χώρα, ο ίδιος είπε στο ραδιόφωνο του BBC: «Όταν εμφανίστηκε η πανδημία, αντιλήφθηκα απολύτως τον αντίκτυπο που θα μπορούσε να έχει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη χώρα».

Ο Ρίσι Σουνάκ νικητής του πρώτου γύρου για την ηγεσία των Τόρις

Ο Ρίσι Σουνάκ αναδείχθηκε νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών για την ηγεσία των Συντηρητικών στη Βρετανία κι εν συνεχεία την πρωθυπουργία, στη θέση του παραιτηθέντος Μπόρις Τζόνσον.

Πήρε 88 ψήφους, με την υπουργό Εμπορίου Πένυ Μορντάουντ στη δεύτερη θέση με 67 και την υπουργό Εξωτερικών Λιζ τρίτη με 50. Ο Ζαχάουι και ο πρώην υπουργός Υγείας Τζέρεμι Χαντ αποκλείστηκαν από την κούρσα.

Όσοι εξακολουθούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό αντιμετωπίζουν άλλον έναν γύρο ψηφοφορίας την Πέμπτη. Το πεδίο αναμένεται να περιοριστεί σε δύο μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στη συνέχεια περίπου 160.000 μέλη των Τόρις θα αποφασίσουν ποιον υποψήφιο θέλουν να γίνει ο επόμενος αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός. Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments