Nέα της αγοράς

Η Ελλάδα αποτελεί την πιο ελκυστική χώρα για επενδύσεις

Η Ελλάδα αποτελεί την πιο ελκυστική χώρα για επενδύσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook - Christos Kotsakas

Ολοκληρώθηκε το 5ο InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges

Ολοκληρώθηκε το 5ο InvestGR Forum 2022: A New Greece Emerges, το οποίο οργανώνεται από την Public Affairs and Networks. Στην εναρκτήρια συνεδρία του φετινού InvestGR Forum, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, παρουσίασε, για πρώτη φορά στη χώρα, τα φετινά ευρήματα της έρευνας που διεξάγει σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: «EY Attractiveness Survey Ελλάδα 2022». Ο κ. Παπάζογλου τόνισε ότι «παρά τις αντιξοότητες του παγκόσμιου και του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος, η ελκυστικότητα της Ελλάδας παραμένει ανθεκτική, και πολλοί επιμέρους δείκτες εξακολουθούν να βελτιώνονται. Ωστόσο, καθώς αυξάνεται ο ανταγωνισμός για την προσέλκυση επενδύσεων, οφείλουμε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, πράγμα που απαιτεί την κινητοποίηση όλων των πολιτικών και παραγωγικών δυνάμεων της χώρας». Μετά από την παρουσίαση της έρευνας, ακολούθησε πάνελ συζήτησης με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

Ο πόλεμος δεν θα φρενάρει τις επενδύσεις

«Το 2022, πιστέψτε με, θα είναι μια εξαιρετικά καλή χρονιά για την Ελλάδα. Ο πόλεμος θα φρενάρει επενδύσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην Ελλάδα, όμως, δεν μας έχει επηρεάσει καθόλου σε αυτόν τον τομέα», επισήμανε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, για να συμπληρώσει: ««Οι επενδυτές ζητούν και πολιτική σταθερότητα. Εάν η Ελλάδα εισέλθει μετά τις εκλογές σε πολιτική περιπέτεια, θα βλάψει το επενδυτικό περιβάλλον. Τους επενδυτές δεν τους ενδιαφέρουν τα κόμματα, ούτε το πώς τα βρίσκουμε ή το πώς δεν τα βρίσκουμε. Τους ενδιαφέρει να ξέρουν ότι θα βρουν σταθερή κυβέρνηση να μιλάνε. Αν δεν βρίσκουν σταθερή κυβέρνηση να μιλάνε, δεν πηγαίνουν σε μια χώρα. Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής μας θητείας. Είναι δεδομένο αυτό, έχει τελειώσει αυτή η συζήτηση».

Επενδυτικά σχέδια αξίας σχεδόν 8 δισ. ευρώ

Ο κ. Ιωάννης Σμυρλής, Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και Πρόεδρος της Enterprise Greece, αναφέρθηκε στη σημασία της Εργαλειοθήκης της Εξωστρέφειας, την οποία σχεδίασε και ενεργοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών. Σχετικά με τις Στρατηγικές Επενδύσεις, επισήμανε ότι, το διάστημα Ιουλίου 2019 – Οκτωβρίου 2021, εγκρίθηκαν επενδυτικά σχέδια αξίας σχεδόν 8 δισ. ευρώ, ενώ εξετάζεται ήδη η έγκριση 20 νέων επενδυτικών σχεδίων που έχουν κατατεθεί. Ειδικότερα, υπογράμμισε ότι βρίσκονται ήδη έργα αξίας άνω των 7 δισ. ευρώ προς υποβολή αιτημάτων στην Enterprise Greece.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments