Ελλάδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας»

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Την παραίτησή του είχε ζήτησε από χθες, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής

Την παραίτησή του υπέβαλε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 49χρονου, το οποίο παρέπεμψαν σε εφημερεύον νοσοκομείο, ενώ προσήλθε με πόνους για να αφήσει λίγο αργότερα την τελευταία πνοή του, κατά τη διαδρομή.

Την παραίτησή του είχε ζήτησε από χθες Παρασκευή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ενώ χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο κ. Πλεύρης ζήτησε εξηγήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε αμέσως για το περιστατικό από τον διοικητή.

Ο υπουργός Υγείας μετά την αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνες διέταξε κατεπείγουσα ΕΔΕ και ζήτησε την ενεργοποίηση των διατάξεων της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Όπως έγινε γνωστό, από το νοσοκομείο, που δεν εφημέρευε,  τον έδιωξαν χωρίς να τον δει γιατρός, ενώ υπήρχαν πάνω από 70 γιατροί. Η νοσοκόμα που έστειλε στον εφημερεύον του Ρίου τον 49χρονο δεν κάλεσε κανέναν γιατρό για να τον εξετάσει.

Τι λέει η νοσοκόμα

Αντιμέτωπη με σοβαρές επιπτώσεις είναι και η νοσοκόμα που υποδέχθηκε τον άτυχο άνδρα, όταν έφθασε στο νοσοκομείο.

Η ίδια σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχεται πως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα ΤΕΠ με τα πόδια και όπως είπε τον είχε δει ιδιώτης γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments