Διεθνή

Κομισιόν: Μηνύει την Ουγγαρία για νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ

Κομισιόν: Μηνύει την Ουγγαρία για νόμο κατά των ΛΟΑΤΚΙ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να  προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καταθέτοντας προσφυγή κατά της Ουγγαρίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να  προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), καταθέτοντας προσφυγή κατά της Ουγγαρίας σχετικά με ουγγρικό νόμο που αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ. 

Σύμφωνα με την Commission, η νομοθεσία της Ουγγαρίας απαγορεύει ή περιορίζει την πρόσβαση ατόμων κάτω των 18 ετών σε περιεχόμενο που ενθαρρύνει ή απεικονίζει αυτό που αποκαλεί αποκλίσεις από την προσωπική ταυτότητα που αντιστοιχεί σε φύλο κατά τη γέννηση, αλλαγή φύλου ή ομοφυλοφιλία.

Αρχικά, επρόκειτο για ένα νόμο, ο οποίος στόχευε στην καταπολέμηση του παιδικού εγκλήματος, προτείνοντας μέτρα, όπως η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων.

. Αλλά στις αρχές Ιουνίου, μέλη του ακροδεξιού κυβερνώντος κόμματος κατέθεσαν τροπολογίες που εισήγαγαν αμφιλεγόμενες τροποποιήσεις. 

Από φιλελεύθερους κύκλους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η σχετική απόφαση της Κομισιόν χαρακτηρίσθηκε ως «ιστορική», αφού για πρώτη φορά οδηγείται ενώπιον του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης διαδικασία για παραβίαση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ. Η απόφαση της Commission χαιρετίσθηκε ως μια σοβαρή ένδειξη, που δείχνει ότι τα θεσμικά όργανα της ΕΕ λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες. 

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments